Otkrijte jednostavan trik kako da zelena salata ostane svježa i do sedam dana

Prvi korak u očuvanju salate je pravilno čišćenje i sušenje. Da biste uklonili prljavštinu i bakterije, stavite salatu u sudoperu napunjenu hladnom vodom, začepite odvod i pustite da listovi salate nekoliko minuta u vodi.
Na ovaj način, prljavština će potonuti na dno sudopera. Nakon toga, temeljito osušite salatu. Najbolje je koristiti centrifugu za salatu, ali ako je nemate, možete salatu staviti na čistu kuhinjsku krpu, a zatim je pažljivo osušiti drugom krpom.
Kada je salata potpuno suha, spremna je za pohranu. Dno ladice u hladnjaku obložite kuhinjskom krpom kako bi upila višak vlage, a na vrh stavite papirnati ubrus.
Ovaj papirnati ubrus će također pomoći u upijanju vlage i sprječavanju stvaranja plijesni. Važno je ne pretrpavati ladicu, jer će to smanjiti cirkulaciju zraka, što može ubrzati kvarenje.
Za sprječavanje kvarenja i razvoja plijesni na salati, ključna je kontrola vlage u prostoru gdje se čuva. Zbog visokog udjela vode, salata prirodno oslobađa višak vlage, pa je važno koristiti materijale koji upijaju vodu. Ovaj način skladištenja pomoći će da vaša salata ostane svježa i hrskava čak i do sedam dana.