U nekoliko koraka
25

Pomoću jednostavnog trika pripremit ćete savršeno ispečen krompir

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kuhar Jeremy Scheck podijelio je svoj recept za savršeno ispečen krompir.

Naime, on savjetuje da izrezani krompir najprije stavite u hladnu vodu jer će se tako ravnomjerno kuhati. Ukoliko ga stavite u proključalu vodu, on će postati kašast. Također je spomenuo da trebate dodati veću količinu soli kako biste postigli idealan okus.

"Krompir zapravo neće upiti svu so iz vode, ali ga je potrebno kuhati u presoljenoj vodi zato što ćete tako postići dobar okus", rekao je.

Nakon toga procijedite krompir i svaki komad malo izgnječite viljuškom kako biste ga "pripremili" za pečenje. Sačekajte da se rerna zagrije i onda ga ubacite unutra.

"Zatim dodam svježi ružmarin, mljevenu papriku, bijeli luk u prahu, biber, origano, tamjan i malo morske soli", kazao je.

Pecite krompir na 230 stepeni dok ne postane hrskav. Isključite rernu i ostavite ga da odstoji 10 minuta.