Poslastičari će u Sarajevu sa 13.000 palačinaka pokušati oboriti Guinnessov rekord
U realizaciji bogatog i raznovrsnog programa pored Centra "Skenderija", uključeni su i Udruženje kuhara u BiH, Klub ljubitelja palačinaka te Udruženje barmena ICE Sarajevo.
Dio programa čine: Internacionalni kup kuhara i poslastičara te Internacionalni kup barmena, 24. i 25. oktobra u izložbenom prostoru dvorane "Mirza Delibašić"; Prva konferencija o gastro turizmu 25. oktobra u Domu mladih; Oživljavanje starog jelovnika 25. oktobra u jednom od sarajevskih hotela, kao i obaranje Ginisovog rekorda u serviranju 13.000 palačinaka 26. oktobra na platou Skenderije.
Posjetioci će za vrijeme trajanja sajma imati priliku degustirati tradiocionalna jela i pića.
Glavni cilj ove manifestacije jeste afirmacija domaće turističke ponude i prirodnih potencijala te predstavljanje turizma kao važne privredne grane naše zemlje.
Pored toga, na sajmu će se predstaviti i inostrani turistički i ugostiteljski djelatnici sa svojim ponudama - najavili su organizatori.