Promo / Recept za Penne rigate sa sosom Pesto Genovese i svježim lososom

Sastojci za 4 osobe:
Penne rigate Barilla 350 g Sos Pesto Genovese Barilla 180 g Svježe meso lososa 200 g Ekstradjevičansko maslinovo ulje 2 supene kašike Sveži kopar
Priprema:
Stavite veliku šerpu vode na vatru da provrije; kada provrije dodajte so (otprilike 7 grama na litar vode) i skuhajte Penne rigate prema uputstvu na pakovanju. Za to vrijeme isjecite losos na kockice tako da ivice budu oko 2 centimetra.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi i pažljivo pržite kockice lososa nekoliko minuta.
Ocijedite Penne rigate skuhane "al dente", ali ostavite 2-3 supene kašike vode od tjestenine sa strane; ubacite Penne rigate u tavu s lososom i pažljivo sve promiješajte. Zatim sklonite s vatre, dodajte sos Pesto Genovese i vodu od tjestenine u tavu, sve dobro promiješajte i spojite tjesteninu i sos.
Više informacija pronađite na stranici www.barillagroup.com.