Restoran sa tradicionalnom bosanskom kuhinjom prepoznao je i Michelin, ovo je njegova ponuda
Interijer je uređen uz note sevdaha gdje se isprepliće moderni ambijent sa osnovnim značajkama bosanske arhitekture, dok njihov jelovnik nudi neka od tradicionalnih specijaliteta iz naše zemlje - od slanih, slatkih, pa sve do bosanske kafe.
S obzirom da ovo mjesto važi za ono sa impresivnom reputacijom, i cijene su u skladu s tim - prilično bombastične.Pa tako, prema zvaničnoj stranici restorana, juhu možete pojesti po cijenama od 45 do 75 kuna (11,5 -20 KM) gdje je najskuplje što možete naručiti begova čorba. Pite se kreću od 60 do 80 kuna (15-20 KM) gdje su najskuplji buredžici, dok su uštipci sa kajmakom 75 kuna (19 KM).
Ako poželite pojesti ćevape na ovom mjestu, porcija od njih pet je 110 kuna (28KM), dok je desetka 140 kuna (36 KM). Otprilike slično kreću se i cijene teleće jetre, pljeskavice i sudžukica koji se također mogu naći u ponudi.
Tu su i dolme, bamija, klepe i hadžijski ćevap koji su posluženi u tradicionalnim sahanima. Porcije ovih jela uglavnom se kreću od 140 do 190 kuna (36-49 KM), a za one koji se žele malo više počastiti u ponudi ima tzv. premium gozba "Zmaj od Bosne" čija je cijena za dvije osobe 590 kuna (153 KM) te teleća koljenica čija je porcija 300 kuna (78 KM).
Ponuda podrazumijeva i "halal meni" gdje su cijene ćevapa, kao i ostalih specijaliteta nešto veće od spomenutih.
Restoran u ponudi ima i odličan izbor salata, kutak za mališane, kao i onaj za ljubitelje tradicionalnih bh. poslastica. Gosti mogu uživati u nekoliko vrsta baklave, hurmašicama, tufahiji, mladom siru s medom i tzv. bademli almasiju. Cijene poslastica se kreću od 50 - 65 kuna (13-17 KM).
Među nekima od hladnih predjela su paprike sa kajmakom, ali i plate sa sirom i suhim mesom koje se mogu naručiti po cijenama od 120 do 150 kuna (31-40 KM).Dubrovnik je nesumnjivo jedna od najvećih atrakcija u susjednoj zemlji, a tome u prilog govori i činjenica da svakodnevno privlači turiste iz cijeloga svijeta, naročito one s "dubljim džepom".
Vrijedi podsjetiti da je u ovom gradu, restoran otvorio i kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, koji zbog dobre ponude i izvrsne lokacije, radi punom parom.