Za ovaj kolač sama autorica recepta kaže kako vam neće biti potrebno mnogo sastojaka, te da je jedino bitno da imate jagode, a sve ostalo ćete pronaći u kuhinji.
Sastojci:
3 jaja, 100ml jogurta, 30ml vode, 200g šećera, 120g maslaca, 220g brašna, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer, crveni preliv za torte.
Priprema:Odvojiti žumanca od bjelanca. Izmiksati žumanca sa šećerom, dodati istopljeni maslac, vanilin šećer, jogurt, vodu i brašno sa praškom za pecivo.
Posebno umutiti bjelanca u snijeg, pa lagano umiješati u smjesu. Kalup obložiti papirom za pečenje, ivice premazati maslacem i posuti brašnom.
Izliti smjesu u kalup pa peći na 200 stepeni, 20-30min (zavisno od rerne, probajte čačkalicom je li pečeno, sredina se mora dobro ispeći).
Izvaditi biskvit iz kalupa, prohladiti pa premazati džemom od jagoda.
300g jagoda očistiti i izrezati. Dodati 2 kašike šećera u prahu i izmiješati.
Rasporediti jagode preko biskvita.
Crveni preliv za torte pripremiti po upustvu sa kesice. Prohladiti preliv. Vratiti kalup pa preliti preko jagoda. Tečnost se jako brzo stegne nakon čega je kolač spreman za rezanje.