Takmičar iz Sarajeva briljirao u Masterchefu: Jelo "Ružica si bila" bilo je najbolje u prošloj epizodi
Naime, učesnici su dobili izazov italijanske kuhinje, a trebali su spremiti klasična italijanska jela, njoke, tjesteninu i rižoto. Pobjednik prethodnog izazova Sergio je birao namirnice za svaki tim.
Tim chefa Marija kuhao je njoke s gorgonzolom, brašnom, muškatnim oraščićima, jajima i krompirom, Stjepanov tim spremao je tjesteninu s maslinovim uljem, brašnom, bosiljkom i jajima dok je Goranov tim spremao rižoto i to s arborio rižom, brie sirom, bijelim lukom, bijelim vinom i timijanom.
Šest kandidata nije se proslavilo svojim tanjirima te su završili u stres testu, a takmičar iz BiH imao je najbolje jelo.
Riječ je o Seadu Bojiću koji je svoje jelo nazvao "Ružica si bila", a servirao je ravioli u obliku ruže punjene posnim sirom i vrganjem uz kremu o shiitake gljiva te pire od boba.
Sead je prehrambeni tehničar koji je osnovnu i srednju školu završio u Sarajevu. Trenirao je nogomet u Želježničaru, no u tome ga je spriječila ozljeda koljena.
Iako mu je bilo teško nositi se s tim ishodom, živnuo je kada je otkrio kuhanje jer smatra da mu je to pravi životni poziv.