Taste Atlas napravio spisak: Ovo su mjesta gdje možete pojesti najbolje ćevape na svijetu
Ćevabdžinica "Željo" je na prvom mjestu, a preporučili su je National Geographic i 25 kritičara hrane. Na drugom mjestu je ćevabdžinica "Petica-Ferhatović" koju su preporučili David Hoffmann i 24 kritičara hrane.
Ne trećem mjestu je ćevabdžinica "Kod Muje" iz Banje Luke koju su preporučili Mondo i osam kritičara hrane.
U top deset ušli su i restoran "Limenka" iz Tuzle koji su preporučili brojni kritičari hrane, zatim ćevabdžinica "Hodžić", "Zlaja" iz Tuzle, "Tima-Irma" iz Mostara, "Kastel" i "Specijal" iz Sarajeva te "Pivnica Taverna" iz Tuzle.
Na ostalih 13 mjesta našli su se ćevabdžinica "Hari" iz Travnika, "Znam" i "Dženita" iz Sarajeva, roštiljnica "A&D" iz Banje Luke, "Mrkva" iz Sarajeva, "Bešlić" iz Zenice, "Kurto" iz Sarajeva, "Banjalučanka" iz Banje Luke, "Sarajka" iz Tuzle, "CT European Cafe&Grill" iz Sjedinjenih Američkih Država, "Kod Seje" iz Zenice, "Braća Zmajevi" iz Sarajeva te na posljednjem mjestu ćevabdžinica "Savčić" iz Beograda.
Taste Atlas je ćevape opisao kao tradicionalno bosansko jelo koje se pravi od mljevenog goveđeg mesa, začinjeno različitim začinima poput soli, bibera i paprike u prahu.
Inače na siteu Taste Atlas možete pronaći gdje možete pojesti neka od najboljih tradicionalnih jela na svijetu.