
Foto: AFP
U Francuskoj je tokom prošle godine prodano čak 970 miliona hamburgera, ali se taj uspjeh ne pripisuje samo restoranima brze hrane, već i tradicionalnim restoranima na čijim se menijima također nalazi.
Popularnost hamburgera u stalnom je porastu od 2000. godine, ali je u posljednjih nekoliko godina doživjela pravi "bum".
Tako su hamburger na svoje menije uveli i tradicionalni restorani, te se upravo taj potez smatra jednim od glavnih razloga povećane prodaje i rasta popularnosti. Danas tri četvrtine tradicionalnih restorana u Francuskoj u svojoj ponudi imaju hamburgere.
Marketinška firma koja je provela istraživanje je ustanovila da su od svih sendviča koji su prošle godine prodani u Francuskoj gotovo jedna polovina bili hamburgeri, prenijela je agencija AFP.
Možda vas zanima
Prilično su samostalni
Trener pasa otkrio koje su rase pasa najbolje za vlasnike koji rade cijeli dan
Vezani članci
Najavio i poskupljenje
Restoran iz Hrvatske nudi hamburger po cijeni od 325 KM, vlasnik kaže da su zapravo jeftini
"Mads, Jesse i Solomun"