Izbor najkvalitetnije kobasice i salame održat će se 12. januara 2019. godine u hotelu Tomislav u Tomislavgradu u 18 sati, uz bogat zabavni i muzički program.
Izbor i ocjenjivanje vršit će međunarodni žiri i to u kategorijama - domaća duvanjska kobasica, sudžuk, samoborska salama, izvan standarda – kulen i kulenova seka, te po iskazanoj potrebi pršut za ocjenjivanje.
Prikupljanje uzoraka bit će organizirano 8., 9. i 10. januara od 9 do 15 sati, u hotelu Tomislav u Tomislavgradu.
Organizatori pozivaju sve duvanjske kao i kobasičare iz drugih susjednih općina da se odazovu ovoj manifestaciji "kako bi se napokon uvjerili u kvalitetu domaćih duvanjskih i susjednih kobasica" te dodjelili prigodne nagrade kao i zlatnu, srebrenu i brončanu plaketu za najkvalitetnije kobasice.
Pokrovitelj događaja je općina Tomislavgrad.