(Foto: E. M./Klix.ba)
U sklopu programa obilježavanja Dana općine Travnik danas je napravljena najveća porcija ćevapa u BiH, promjera više od jedan metar s više od 2.100 ćevapa.
Organizator ovog događaja je Ćevabdžinica Hari iz Travnika koja je za ovu prigodu za samo 30 minuta napravila porciju od 2.160 ćevapa u lepini prečnika metar i po.
Najveću ikada napravljenu porciju ćevapa u Bosni i Hercegovini probalo je više od 300 posjetilaca koji su za samo 15 minuta ostavili prazan "tanjir".
Ovaj događaj privukao je veliku pažnju medija, a cilj ovog događaja, osim obilježavanja Dana općine Travnik je i promocija ćevapa kao bh. tradicije te put ka brendiranju travničkog ćevapa kao najukusnijeg ćevapa u BiH po izboru svjetskih gastro magazina.
Možda vas zanima
Osjetite čari ovog grada
Kratki vodič za savršen vikend u Istanbulu: Pogledajte koje sve lokacije možete obići u 48 sati
Vezani članci