Ulaz je slobodan
0

Večeras u Mostaru počinje gastro avantura– Neno Belan & Fiumens otvaraju Moba Street Food Festival

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Moba Street Food Festival powered by Visa, pozornica svjetskih kuhinja, koncerti na otvorenom i omiljeno mjesto za druženje svih generacija konačno počinje.

Spremite se na gastro put oko svijeta na koji vas vode Burgerica, Gastro House by Laki, Profa 23, Mucha Lucha, Von Herzog, Mangio Pasta, Gastro Pub Fabrika, Darkwood pizza, Kuća Vilenjaka, Francuske palačinke i Akademija Soft Ice Cream. Izlagači vas s nestrpljenjem čekaju već od 17 sati, a narednih 12 dana za vas će spremati svoje najukusnije specijalitete i pripremiti pravi kulinarski show.

Uz ukusne zalogaje, moći ćete se rashladiti raznolikom ponudom osvježavajućih pića u Jägermeister, Jack Daniel’s, Aperol kutku. U Rakijarnici izaberite jednu od preko 20 vrsta rakija, a u Red Bull kutku potražite inovativne i raznobojne cocktaile.

Osim bogate gastro ponude, na Mobi vas čeka i raznovrstan koncertni program. Neno Belan & Fiumens zagrijat će atmosferu i rasplesati sve posjetitelje na otvorenju trećeg izdanja Moba Street Food Festivala. Garantiraju pravu zabavu na mediteranski način, a sigurni smo da će se takva pozitivna energija proširiti na sve večeri festivala.

Foto: Press
Foto: Press

Tokom ostalih večeri imat ćete priliku uživati u koncertima Mirze Pandura, Neša Galija Acoustic Dua, Adija Šoše, Đorđe Balašević Tribute benda 'Naopaka bajka', Bijelo Dugme i Indexi Tribute benda Tajna Veza, Josipa Palamete, Narodnog Orkestra Mostar, Vojke V i Džejle Ramović.

I ljubitelji kvizova na Mobi imaju priliku testirati svoje znanje i osvojiti vrijedne nagrade. U nedjelju 1. septembra u 19.30 održat će se Kviz Svaštaraš, dok će se naredne nedjelje 8. septembra u isto vrijeme za nogometne znalce održati popularni kviz Nogometne Ikone.

Ni za najmlađe posjetitelje neće nedostajati zabave u Kids Zoni. Napuhanci su mjesto iskrenog dječjeg smijeha i aktivnosti. Također, svakim danom od 18.45 sati do 20.45 sati, mogu postati mali znanstvenici i prisustvovati Tinker Labs radionicama. Ove radionice potiču samostalno rješavanje problema, eksperimentalno razmišljanje, timski rad, kreativnost i želju za istraživanjem. U nedjelju 1. septembra od 18 sati družite se s Lola klaunovima i zabavite se oslikavanjem lica uočljivim bojama i oblicima. Posljednji dan festivala, u nedjelju 8. septembra, ne propustite predstavu "Mačak u čizmama" s početkom u 18 sati u izvedbi Lutkarskog kazališta Mostar.

Plaćanje hrane i pića na festivalu moguće je isključivo festivalskim bezgotovinskim karticama. Festivalsku karticu na koju ćete položiti željeni iznos možete preuzeti na pultu za izdavanje kartica unutar festivalske zone. Festivalsku karticu za plaćanje koristite svih 12 dana festivala. 

U bilo kojem trenutku tijekom festivala, karticu možete dopuniti željenim iznosom novca, a nepotrošeni iznos refundirati na pultu za izdavanje kartica. Refundaciju preostalog iznosa s festivalske kartice možete izvršiti najdalje do završetka festivala u nedjelju 8. septembra do 00:01 sat poslije ponoći. Naknadna refundacija neće biti moguća. Iskoristite priliku da festivalsku karticu dopunite s minimalno 10 KM svojom Visa karticom i ostvarite 20 posto bonusa.

Bilo da dolazite u društvu ili sami, na Mobu su dobrodošli svi od srijede 28. augusta do nedjelje 8. septembra od 17 sati do 1 sat poslije ponoći. Ulaz na ovu nezaobilaznu destinaciju tokom ljetnih večeri za sve uzraste je slobodan.