Važan nutrijent
39

Imlek Protein: Idealan partner vrhunskim sportistima i rekreativcima

Imlek Protein
Imlek Protein
Da li ste proteklog vikenda i vi trčali čuveni Sarajevski cener? Ako jeste, sigurno ste imali priliku probati i Imlek Protein Shake - prepoznatljivi proizvod koji je postao neizostavan u svakodnevnoj prehrani mnogih sportista, ljubitelja fitnessa i rekreativaca.

Život sportista, bilo profesionalnih ili rekreativnih, nezamisliv je bez pravilnog unosa proteina. Imlek je upravo zato razvio čitav asortiman proteinskih proizvoda koji zadovoljavaju sve dnevne potrebe za ovim važnim nutrijentom.

Imlekova proteinska priča u BiH počela je sredinom 2021. Prvi proizvodi bili su proteinski shakeovi u tri okusa: vanilija, čokolada i jagoda, u PET bocama od 300 ml.

U septembru 2022. godine, Imlek je proširio svoj portfolio s proteinskim pudinzima u dva popularna okusa - čokolada i vanilija, u čašama od 200 g. Krajem 2023. godine, linija je dodatno obogaćena s novim proizvodima: Imlek Protein puding slana karamela 200 g i Imlek Protein šejkovi čokolada i vanilija 500 ml.

Optimalna konzumacija proteina je 30 grama po obroku, jer tijelo ne apsorbuje više od te količine odjednom. Imlek Protein shake od 50 grama proteina možete konzumirati u više navrata - na primjer, prije i poslije treninga - kako biste iskoristili pun potencijal proteina.

Najvažnija karakteristika svih proizvoda iz Imlek proteinskog asortimana je da su napravljeni od 100% prirodnog mliječnog proteina, bez dodatog šećera i s niskim sadržajem mliječne masti. Zbog toga su idealan izbor za kvalitetnu užinu ili lagani obrok.

Zašto nam je protein uopće potreban

U posljednje vrijeme protein je postao ključna riječ kada se govori o bilo kojoj vrsti fizičke aktivnosti. Šta je to što ga čini toliko važnim?

Protein je osnovni gradivni element naših mišića, kože, kose i noktiju. Za sportiste i sve one koji se suočavaju s dugotrajnim fizičkim naporima, unos proteina je od presudne važnosti najprije jer oporavljaju mišiće čija vlakna mogu biti oštećena nakon intenzivnog treninga ili trke.

Banja Luka 10K
Banja Luka 10K

Sportisti koji teže vrhunskim performansama trebaju redovan unos proteina zbog održavanja i povećanja mišićne mase i snage. I na kraju, mada ne manje važno, protein ima visok termogeni efekat, što znači da tijelo troši više energije za njegovu probavu. Ovo može pomoći u održavanju zdrave tjelesne težine i smanjenju masnih naslaga.

Imlek Protein shakeovi i pudinzi ne samo da će vas zasititi, već će i pomoći vašim mišićima da se oporave i rastu. Svaki gutljaj i zalogaj su prava poslastica koja kombinuje svježinu mlijeka sa snagom proteina.

Nastavit će podržavati sportska takmičenja

Osim što je Sarajevski cener bio prilika za skoro 1.000 učesnika da testiraju svoje granice izdržljivosti i brzine, i ostali posjetitelji mogli su uživati u Imlek Protein Sportskoj zoni za druženje, opuštanje i zabavu.

Sarajevski cener
Sarajevski cener

Svi posjetitelji sarajevske Imlek Protein Sportske zone imali su priliku probati, osvježiti se i osjetiti snagu Imlek Protein shakea. Slično iskustvo su imali i posjetitelji Imlek Protein Sportske zone u Banjoj Luci gdje je održana trka na 10 km.

Kombinacija visokokvalitetnih izvora proteina i balansiranih nutritivnih elemenata čini Imlek Protein shakeove i pudinge pravim partnerima u ispunjenju sportskih ciljeva, ali i od Imleka brend koji rado podržava sportska dešavanja.

Iz kompanije Mlijekoprodukt poručuju da će Imlek Protein nastaviti brigu o zdravlju i prehrambenim navikama sportista i rekreativaca, i sasvim sigurno će i dalje biti partneri sportskih dešavanja u Bosni i Hercegovini.