Analizirali njihov tempo
0

Istraživači utvrdili koje su najbolje i najgore pjesme za slušanje tokom intimnih odnosa

Klix.ba
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Stručnjaci su sproveli zanimljivo istraživanje da utvrde koje su najgore i najbolje pjesme za slušanje tokom seksa.

Analizirali su trenutno popularne pop playliste na Spotifyju s ključnim riječima poput "romantika", "seksi", "senzualno" i "intimno" kako bi pronašli pjesme koje, prema nauci, imaju idealan tempo za seks, a to je 119 BPM, navodi New York Post.

Ironično, vrh liste najgorih pjesama za seks zauzeo je Jeremih sa singlom "Birthday Sex. Ona ima samo 60 BMP. Pojavljuje se u 121 listi.

Pjesme koje su se također našle na ovoj listi su "I Wanna Be Yours" grupe Arctic Monkeys, "Get You" Daniela Caesara, "High For This" The Weeknda...

Rihanna također ima pjesme koje nisu prikladne ukoliko se pokušavate zabaviti u krevetu poput "Needed Me" i "Sex With Me".

Istraživači su također analizirali Billboard Hot 100 listu kako bi pronašli koja je najbolja pjesma za seks. "Pour Me A Drink" Post Malonea i Blakea Sheltona proglašena je idealnom sa 119 BPM.

Prošlo istraživanje pokazalo je da biste trebali slušati hip hop ukoliko želite duže trajati u krevetu. Naime, ljudi koji slušaju ovaj žanr se u prosjeku seksaju 31,5 minutu. Iza njih su oni koji vole slušati elektronsku muziku. Naime, njihov seks prosječno traje 27,2 minute.