Razni proizvodi
38

Kako se borite sa komarcima i drugim insektima? Upoznajte porodicu Autan i Raid proizvoda

Autan - svakodnevna zaštita od uboda komaraca
Autan - svakodnevna zaštita od uboda komaraca
Kompanija SC Johnson prisutna je na tržištu Bosne u kategoriji insekticida i repelenata sa brendovima Raid i Autan. Preko 60 godina iskustva u borbi protiv insekata prepoznato je od strane korisnika, te Autan nosi titulu repelenta broj 1 u Evropi.

Kod nas, Autan je prisutan sa nekoliko linija proizvoda. Najveću prodaju bilježi Autan Family Care linija sa formatima sprej i raspršivač. Proizvodi štite od komaraca do četiri sata nakon nanošenja. Protection Plus raspršivač namjenjen je osobama koje duže borave napolju i pruža zaštitu od običnih, tropskih, tigrastih komaraca i krpelja tokom šest do osam sati.

Novitet na tržištu je Autan Sport raspršivač koji će vas svojom jedinstvenom formulom zaštititi od letećih napasti čak i pri jačem znojenju. Pruža zaštitu od komaraca koja traje do osam sati. Za najmlađe, u ponudi imaju Autan Junior raspršivač koji ne sadrži miris, boju, ni konzervanse. Ukoliko je pak došlo do ujeda komarca, Autan Dopopuntura gel nakon uboda insekata pružiće trenutno olakšanje u vidu smanjenje svraba i crvenila kože.

Autan Junior PumpSpray
Autan Junior PumpSpray

Linija insekticida brenda Raid može se podijeliti u tri kategorije proizvoda: protiv letećih insekata, gmižućih insekata i protiv moljaca. Najprodavaniji proizvod iz prve kategorije svakako je Raid Sprej protiv letećih insekata sa formulom na vodenoj bazi, čija jedinstvena formula sa aqua base tehnologijom ne šteti biljkama.

Pored sprejeva, značajnu prodaju bilježe Raid električni aparati sa tečnošću, kao i Raid električni aparat sa tabletama. Dopune za elekrične aparate dostupne su u više formata i mirisnih nota. Kada je riječ o proizvodima protiv gmižućih insekata, posebno se izdvajaju Raid sprej za gmižuće insekte i Raid zamke za mrave i bubašvabe.

U borbi protiv garderobnih moljaca prednost dajemo Raid Tarme gelovima sa mirisom kedra i lavande, Raid listićima, kao i Raid tabletama protiv moljaca. Za otvorene prostore kao što su terase, dvorišta i bašte preporučujemo Raid spirale.

Raid Coils
Raid Coils

SC Johnson kontinuirano ulaže u inovacije i unapređenje kvaliteta svojih proizvoda, a sve u cilju boljeg zadovoljenja potreba potrošača. U SC Johnson istraživačkim centrima svakodnevno posmatraju više od 40.000 komaraca i često koriste dodatna istraživanja koja su iznad regulatornih standarda za djelotvornost, znajući da je porodicama zaštita od insekata od velike važnosti.

Najveći značaj dat je ispitivanju efikasnosti proizvoda, koji su prije svega bezbijedni za korisnike, a zatim i vrlo djelotvorni i praktični u borbi protiv insekata.