Možda ćete primijetiti da hrana koju ste grijali u mikrovalnoj pećnici neće biti ravnomjerno zagrijana. Da biste to spriječili na tanjiru napravite prsten i tako je zagrijavajte.
Kako biste spriječili klijanje krompira u posudu u kojoj ga držite stavite jabuku. Također nemojte ga stavljati u blizini luka. Držite ga na suhom i tamnom mjestu.
Ukoliko ne znate savršeno izdvojiti žumanke od bjelanjaka, onda ih razdvojite uz pomoć kuhinjske kašike s rupicama. Odvojit ćete ih poput pravog profesionalca.
Kuhinjski noževi također zahtijevaju dodatnu brigu kako ne bi postali tupi. Ako nemate oštrač noževa uzmite keramičku šolju, okrenite je i noštirite svoj nož pod uglom od 45 stepeni.
Jagode su proizvod koji jako brzo istruhne. Stoga da bi vam bile što duže svježe svoje jagode operite u smjesi od sirćeta i vode. Stavite jednu šoljicu sirćeta i osam šoljica vode, ostavite svoje jagode u ovoj kupki neko vrijeme, a potom ih ocijedite i isperite.
Ukoliko često koristite tegle one vremenom poprime loš miris.Vrijeme je za jedan poseban ali jednostavan trik. Budući da novine mogu apsorbirati loše mirise uzmite nekoliko komada zgužvajte ih i stavite unutar tegle ili plastične posude. Ostavite ga tako stoji jedan do dva dana.
Zaboravljeno povrće i voće, pokvarena supa ili stara piletina mogu ostaviti užasan miris u vašem frižideru. Ako se želite riješiti neugodnih mirisa stavite kutiju sode bikarbone u svoj frižider. Ona sama po sebi nema miris, ali je vrlo dobra za apsorbiranje onih loših.
Ukoliko ne želite da se vaši kolačići osuše, spakujte ih s komadićem jabuke.