Nalazi se u Engleskoj
3

Kapela pretvorena u dom čeka novog vlasnika

D. B.
Objekt koji je nekada služio kao metodistička kapela u North Walthamu u engleskom Basingstokeu danas je zaista lijep dom, koji traži novog vlasnika.

Riječ je o objektu nazvanom The Old Chapel, koji je zapravo nekadašnja metodistička kapela, pretvoren je udoban dom koji košta 550.000 funti.

Prolaskom kroz glavna vrata se ulazi u veliku sobu za prijem s visokim stropovima, ognjištem, prelijepim hrastovim podom i velikim prozorima koji omogućavaju ulazak mnogo svjetlosti. Ova prostorija ima podno grijanje, a tu je i kuhinja uređena u stilu seoske kolibe sa drvenim radnim površinama i elementima. Također, na ovom spratu se nalazi i kupatilo s kadom.

Našlo se prostora i za mali kućni ured, koji je "skriven" iza stepenica, tako da se moguće fokusirati samo na rad.

Spiralno stepenište vodi do glavne spavaće sobe koja je također dobro osvjetljenja zahvaljujući velikom prozoru, a vlasniku je na raspolaganju garderoba te još jedno kupatilo s tušem.

Kapela je izgrađena 1864. godine, a iako je unutrašnjost moderna, ipak se osjeti duh historije. Vanjski izgled je uglavnom nepromijenjen. Oko kapele je uređen travnjak, a cijeli posjed je ograđen.