(Foto: Shutterstock)
Često koristite kuhalo, a svakodnevnom upotrebom dolazi do nakupljanja plijesni i kamenca te ga je potrebno povremeno čistiti.
Kamenac u kuhalu lako ćete očistiti uz pomoć sastojaka koje vjerovatno svi imaju u svom domaćinstvu.
U kratkom videu Caroline MCCauley iz Pertha, koji je podijela na Instagramu, u nekoliko koraka je objašnjeno kako očistiti kuhalo.
Kako bi uklonila mrlje, ulila je u kuhalo šoljicu bijelog octa i jednu šoljicu vode, a onda uključila aparat sve dok tečnost nije proključala. Nakon toga izlila je tečnost, a kuhalo je ostalo čisto i bez kamenca.Mrlje na dnu kuhala pojavljuju se vremenom kao posljedica prekomjerne upotrebe i minimalnog čišćenja. Poznato je da visoka koncentracija kiselosti u octu ubija bakterije i plijesan, a djeluje i kao odličan prirodni proizvod za čišćenje.
Kamenac koji se stvori vremenom u kuhalu moguće je očistiti i uz pomoć limuntosa. Za ovu metodu potreban je jedan limuntos i šolja vode, a zatim treba pustiti tečnost da proključa. Nakon toga je potrebno isprazniti kuhalo te ga saprati.
Možda vas zanima
Vezani članci
Isprobajte ovaj trik
Riješite se kamenca na slavini pomoću jednog voća
Spreman je za pola sata
Osvježavajući desert za ljetne dane: Napravite jednostavne kocke od limuna
Jednostavna priprema