Obratite pažnju
19

Ovu temperaturu trebate održavati u kupaonici kako biste izbjegli pojavu vlage i plijesni

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Kako temperature počnu padati, a nebo postaje sivo, to je siguran znak da neće proći dugo dok ne dođe vrijeme da se uključi grijanje.

U toplijoj kući može se osjećati ugodno, ali neki dijelovi naših domova mogu patiti zbog viših temperatura. Naše kupaonice, na primjer, mogu postati zagušljive bez povremenog prodora svježeg zraka.

Henry Maia, stručnjak za kupaonice, naglašava važnost postavljanja prave temperature u kupaonicama kao ključni faktor u borbi protiv vlage.

"Plijesan napreduje u vlažnom okruženju. Održavanjem dosljedne i odgovarajuće temperature, vlasnici kuća mogu otežati život sporama plijesni, štiteći i svoje zdravlje i kvalitet svojih domova", navodi.

Imajući to na umu, on predlaže da svoju kupaonicu držite unutar određenog temperaturnog raspona tokom cijele godine kako biste spriječili širenje potencijalno opasnih spora plijesni.

Idealan temperaturni raspon za kupatila je između 20°C i 22°C, a državanje vašeg kupatila unutar ovog temperaturnog raspona može pomoći u smanjenju šansi za rast buđi.

Poduzimajući proaktivne korake za upravljanje temperaturom i vlagom, vlasnici kuća mogu održavati čisto i ugodno životno okruženje tokom zimskih mjeseci.

Vezani članci