Ne može jednostavije
18

Riješite se korova na prilazu u svom dvorištu uz pomoć jednog sastojka

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Osim što ga morate uklanjati sa travnjaka, korov se također pojavljuje po svim terasama, prilazima u bašti, pa čak i u pukotinama duž temelja vaše kuće.

U bilo kom baštenskom centru ili DIY prodavnici naći ćete sve vrste blistavih i jarkih boja i skupih rješenja za baštenski korov, sa sredstvima od kontrole korijena do neglizofata, od kojih bi posljednje trebalo biti sigurniji za pčele.

Baštenski stručnjaci uvijek dijele posebne načine da se riješite korova pomoću domaćih rješenja: otopina bijelog sirćeta i soli su najčešći. Ipak bijelo sirće nije dobro za okoliš - ubit će svaku pčelu koja ga dotakne.

U vrijeme kada je broj insekata opao za čak 80 posto, vrijedi razmotriti manje štetne alternative - a jedna je potpuno besplatna i potreban je samo jedan uobičajeni kućni aparat.

Jedan od načina da se ubijete korov je da ga prelijete kipućom vodom. Jednostavno prokuhajte čajnik vode i prelijte vrelom vodom korov na vašem prilazu.

Ovo je jednostavno rješenje i savršeno je za isprobavanje ako nemate druga sredstva pri ruci. Budući da kipuća voda može doći do korijena, možete se trajno riješiti korova, a kako da je to netoksična metoda, neće biti dugoročnih negativnih učinaka na okolnu vegetaciju.