Inspiracije i savjeti
0

Transformišite svoj dom ove jeseni: Savršene ideje za ukrašavanje vrata, terase i balkona

A. Ć.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Jesen je zvanično stigla, a dok se čarolija prirode događa vani, na vama je da stvorite ugodan bijeg u svom domu uz najbolje ideje za jesenje ukrašavanje.

Ovo doba godine nudi savršenu priliku za stvaranje unikatnih dekoracija koje možemo uklopiti u svoj dom, koristeći blagodati koje nam priroda pruža.

Jedan od najljepših dodataka domu tokom jeseni su vijenci. Ukrašavanje vrata vijencima inspirisanim jesenskim motivima dodaje poseban šarm i ugođaj prilikom ulaska u vaš dom.

Iako su hortenzije poznate kao ljetno cvijeće, njihovi jesenski tonovi zelenkastih nijansi do dubokih tamnocrvenih zrače posebnom elegancijom. Ove prekrasne cvjetne kompozicije obogaćuju svaki prostor i stvaraju ugodnu jesensku atmosferu.

Ideja za dnevni boravak (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Ideja za dnevni boravak (Foto: Shutterstock/Klix.ba)

Lampice su još jedan način da unesemo čaroliju u prostor. Njihova nježna svjetlost može obasjati svaki kutak - bilo da ih stavite u korpicu sa plodovima jeseni na terasu ili balkon. Efekt koji donose stvara toplu, ugodnu atmosferu koja poziva na uživanje u jesenskim večerima.

Ugođaj na balkonu (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Ugođaj na balkonu (Foto: Shutterstock/Klix.ba)

Hladniji dani ne znače da trebamo zaboraviti balkon ili terasu. Uz toplu dekicu, svaka šetnja na svježem zraku postaje užitak. Dodavanje cvijeća u tamnijim tonovima crvene, narandžaste i žute oživljava svaki vanjski prostor, a za dodatni vizuelni dojam, tikve različitih oblika i veličina savršeno će poslužiti kao dekorativni elementi.