U čemu je ključ
15

Uz ove savjete zaboravite tragove krpe na tek opranim prozorima

E. Sk.
Prozori mogu biti pravi izazov za čišćenje jer, koliko god da se trudite očistiti ih što bolje, često se i nakon čišćenja dešava da vam ostanu mrlje od krpe.

Kako biste to izbjegli i učinili da vaš posao ne bude trud uzalud, stručnjaci su otkrili nekoliko savjeta uz koje će prozori ostati duže čisti, a tragovi od krpe neće se vidjeti.

Carolyn Forte, direktorica Good House Keeping instituta i laboratorija za čišćenje otkrila je nekoliko trikova.

Najbolje bi bilo, kaže ona, da prozore perete kada je vani oblačno i kada nije jako visoka temperatura. Kada je jako vruće, od sunca, sredstvo se brže suši, pa se može desiti da ga ne stignete ni brisati, a onda bi mogli ostati tragovi od curenja tog sredstva.

Također, savjetuje ona da prije nego što krenete prati prozore, obrišite prašinu i prljavštinu suhom krpom, četkom ili usisavačem. Tako ćete spriječiti da se prljavština lijepi na krpu kada se ukvasi.

Vrlo je važno i izabrati dobro i kvalitetno sredstvo za prozore i stakla. Neki ljudi vole se koristiti starim načinom pranja prozora, pa uzmu stare novine i obrišu sredstvo. Još bolji rezultat postići ćete krpom od mikrofibre, staklo će sjajiti kao novo i neće ostati tragovi od brisanja.