Veoma su bitne
27

Ako želite pravu emocionalnu bliskost s partnerom, vrijeme je da se usredotočite na ove tri stvari

L. R.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Ljubavne veze imaju svoje uspone i padove, jer ponekad vaše nesigurnosti iz prošlosti mogu utjecati na odnos sa sadašnjim partnerom. Međutim, ako vam je stalo do partnera, tri stvari bi vam mogle pomoći da se emocionalno povežete.
Kako prenosi YourTango, ako osjećate da ste spremni za nešto iskrenije, možda bi bilo vrijedno fokusirati se na ove stvari.

Morate dijeliti

Iskreno voljeti nekoga nije dovoljno da bi ste postali bliski. Ako želite postići bliskost u odnosu s nekim, poželjno je da dijelite svoje misli što uključuje bol, želje, strahove i brige.

Nemojte reći da nekoga volite i da vam je jako stalo do njega, ali nije vam stalo ni da ga poznajete na intimnom nivou. Istraživanja o utjecaju prošlih trauma na veze pokazuju da se, kako biste doista brinuli za nekoga, morate udobno osjećati i u neugodnim situacijama. Moramo biti u stanju osloboditi se svog ponosa i nesigurnosti kako bi naša veza funkcionisala.

Morate biti ranjivi

Ako želite biti voljeni, s bliskom osobom morate dijeliti svoj "unutarnji svijet". Niko ne voli biti ranjiv, ali odnos u vezi mogao bi se narušiti ako barem nekad ne budete ranjivi. Kada odbijamo povjeriti se svom partneru, stvaramo prostor za nesporazume i dopuštamo da naše emocije budu zatvorene. Ako želite da vaša veza potraje, trebate odabrati svoju emocionalnu blokadu ili partnera. Ne možete biti emocionalno blokirani i otvoreni za ljubav.

Svako se može osjećati blisko i povezano tokom dobrih vremena, ali zapravo je moguće osjećati se blisko i povezano i tokom teških vremena. To je moguće samo ako ste stvorili siguran prostor izgrađen od povjerenja, razumijevanja i poštovanja.

Morate biti predani

Izgraditi predanost i povjerenje prema nekome također nije jednostavno. Vjerovatno ćete se puno svađati i plakati. Ponekad ćete se osjećati frustrirano ili loše. To se ne odnosi samo na to da ćete biti vjerni svom partneru i nećete ga prevariti s nekim drugim.

To znači da ćete poštovati dogovore i slijediti ono što je ispravno. Predanost znači da se možete osloniti jedni na druge i vjerovati da ćete biti uz njih tokom teških dana.