O čemu je riječ
85

Istraživanje pokazalo koju fantaziju bi mnoge žene voljele ostvariti

Klix.ba
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Aplikacija Pure nedavno je sprovela istraživanje u kojem je učestvovalo 3.000 žena. Cilj je bio otkriti koju seksualnu fantaziju bi voljele ostvariti.

Naime, čak 35 posto žena zanimaju orgije. Seksologinja Gigi Engle je za Metro.co.uk otkrila zbog čega one često maštaju o orgijama. Tvrdi da se orgije praktikuju još od početka čovječanstva.

"Najpopularnije orgije u historiji su vjerovatno bahanalije, festivali na kojima se slavio bog vina Dioniz i proljetna berba", kazala je.

Tvrdi da su orgije zanimljive ženama zato što mogu istraživati egzibicionizam i voajerizam.

"Čisti je hedonizam baviti se ovom aktivnošću i osloboditi svoju požudnu, životinjsku stranu. Orgije su tabu. U društvu je luda stvar imati orgiju. To može biti zaista uzbudljivo", rekla je.

Nakon orgija, na ovoj listi se našao grubi seks. Naime, 32 posto žena je navelo da bi ga voljele isprobati. Naravno, stručnjaci napominju da on mora biti praktikovan uz obostrani pristanak, baš kao i ostale vrste seksa.

Nadalje, 20 posto žena je reklo da želi eksperimentisati s igranjem uloga (role play). Ovo može varirati od nošenja seksi kostima do pretvaranja da su potpuno različite osobe. Druge popularne želje koje žene skrivaju uključuju fantaziju o seksu na javnom mjestu, kao korištenje seks igračaka.