Sprovedeno istraživanje
90

Mapa Evrope prema fetišima: Šta najviše pretražuju korisnici iz Bosne i Hercegovine

Klix.ba
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Stranica za odrasle Clips4Sale objavila je mapu Evrope prema fetišima koje građani najviše pretražuju u 2024. godini.

Ballbusting je popularan širom Evrope. Ovo je fetiš u kojem žena nanosi bol muškarcu. Najtraženiji je pojam u pet zemalja - Francuskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Albaniji.

Također je u top pet najtraženijih pojmova u više od 20 zemalja, uključujući Njemačku, Italiju, Švicarsku, Austriju i Češku.

Foto: clips4sale.com
Foto: clips4sale.com

Među najtraženijim pojmovima je i BBW (velika, lijepa žena). Ovaj fetiš vole korisnici iz Bosne i Hercegovine, Belgije, Irske, Lihtenštajna i Latvije.

U Italiji, Španiji, Poljskoj i Austriji najviše pretražuju tickling (škakiljanje). Wrestling (hrvanje) je popularan u Portugalu, Norveškoj, Finskoj, Srbiji i Luksemburgu.

Lift and carry (podići i nositi) je fetiš koji osobu uzbuđuje kada podiže i nosi partnera ili obratno. Popularan je na Islandu, u Sjevernoj Makedoniji i Moldaviji.

Foto: clips4sale.com
Foto: clips4sale.com

Bondage (vezanje) je popularno u Njemačkoj i Švedskoj. Fetiš na balone jedan je od najčudnijih. Osobe postaju seksualno uzbuđene kada dodiruju, buše ili "jašu" balone. Najviše je pretraživan u Švicarskoj i Estoniji.

U peggingu žena analno zadovoljava muškarca koristeći umjetni penis. Ovaj fetiš vole korisnici iz Rusije i Armenije. U Bugarskoj i Kosovu imaju fetiš na najlonke (pantyhose).

Fetiš na stopala imaju korisnici iz Turske, Gruzije i Azerbejdžana. Scuba je fetiš u kojem nekoga seksualno uzbuđuje nošenje opreme za ronjenje. Najviše ga pretražuju građani Crne Gore i Kipra.

Ostali fetiši koji su također popularni su: giantess - "divovska žena" (u Velikoj Britaniji i na Malti), diaper - nošenje pelena (u Danskoj i Slovačkoj), trampling - gaženje (u Ukrajini i Grčkoj), vore - zamišljanje da nekoga jedete ili obrnuto (u Litvaniji), lesbian domination - lezbijska dominacija (u Sloveniji), sissy - kada se muškarac oblači kao žena (u Bjelorusiji), spanking - udaranje po stražnjici (u Češkoj) i smoking - kada nekoga uzbuđuje konzumiranje cigareta (u Holandiji).