Kakva galerija
45

Američki vatrogasci pozirali s preslatkim štencima kako bi prikupili sredstva za njihovo spašavanje

D. J.
Foto: Fire Rescue Dogs
Organizacija Lifeline Puppy Rescue, zajedno s vatrogascima u proteklih 10 godina prikupila je 950.000 dolara za spašavanje psića iz skloništa, a ove godine planiraju prikupiti još 200.000.

Organizacija Lifeline Puppy Rescue osnovana je 1993. Od tada su spasili više od 44.000 štenaca na zapadu i srednjem zapadu SAD-a od eutanazije u gradskim i okružnim skloništima za ubijanje.

Projekt ove neprofitne organizacije s vatrogasnim službama Colorada imao je vrlo posebnu misiju: ​​stvoriti godišnji kalendar koji bi mogao pomoći prikupiti prijeko potrebna sredstva.

Vatrogasci u Denveru, koji obično spašavaju živote i bore se s šumskim požarima, sada jednom godišnje izvlače svoju zaštitnu opremu kako bi pozirali uz ljupke krznene goste: male psiće koji traže zauvijek dom.

Sredstva prikupljena od prodaje ovog posebnog kalendara pomažu u nekoliko velikih troškova kao što su cijepljenja, lijekovi, sterilizacija i veterinarska njega koja spašava život. Sva preostala sredstva bit će utrošena na izgradnju većeg objekta u regiji Rocky Mountain.

"U proteklih deset godina prikupljeno je preko 950.000 dolara. Naš cilj ove godine je prikupiti još 200.000 dolara", rekla je Amy VanDerbroek, koja je voditeljica projekta kalendara. "To je naše najveće prikupljanje sredstava za Lifeline Puppy Rescue."

Za kalendar 2025. godine poziralo je 18 zgodnih vatrogasaca i desetine preslatkih psića.