Spoj obje rase
0

Jeste li već vidjeli mješanca haskija i corgija? Luna je zvijezda na TikToku zbog svog izgleda

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Luna je mješanac corgija i haskija, a postala je zvijezda na TikToku zbog svog upečatljivog izgleda koji kombinuje karakteristike obje rase.

Naime, njen vlasnik je napravio profil na TikToku gdje dijeli njene svakodnevne dogodovštine, a mnogima je posebno simpatičan njen izgled koji kombinuje dominantne karakteristike haskija s kratkim nogama corgija.

Snimak u kojem pokazuje kako izgleda Luna kao mješanac corgija i haskija prikupio je više od 10 miliona pregleda, a ovaj pas svakodnevno uveseljava korisnike TikToka svojom tvrdoglavošću što je zapravo karakteristika obje rase.

@lunahuskycorgi

I say, siborgi because it sounds intense..like Luna 😂

♬ original sound - lunahuskycorgi
Mješanac haskija i korgija, koji se često naziva "horgi", je divan mješanac koji kombinuje različite karakteristike ukrštanja ove dvije rase. Ovaj mješanac obično nasljeđuje upečatljiv izgled haskija, s gustom dlakom.

Njihov izgled nije definiran i njihova dlaka može biti različitih boja. Utjecaj corgija je očigledan u njihovoj čvrstoj građi i kratkim nogama. Kao rezultat toga, ova šarmantna mješavina spaja inteligenciju i neovisnost haskija s nježnom i lojalnom prirodom corgija.

@lunahuskycorgi

I left Luna on mute again, where’s the remote? 😵‍💫 #fyp #husky #corgi #corgsky #animals

♬ original sound - lunahuskycorgi
Što se tiče temperamenta, "horgi" je prijateljski nastrojen, društven i otvoren, što ga čini odličnim kućnim ljubimcem. Poznati su i po svom razigranom i energičnom raspoloženju, koje zahtijeva redovnu fizičku aktivnost kako bi bili sretni i zdravi.

Iako ih njihova inteligencija čini sposobnim za dresuru, oni mogu pokazati dozu tvrdoglavosti, odražavajući nezavisne osobine obje pasmine.

Svojom ljubaznom prirodom i privlačnim izgledom čine prekrasan dodatak domaćinstvima koji im može pružiti pažnju, mentalnu stimulaciju i fizičku aktivnost u kojoj napreduju.