Predivna priča
164

Lokalni heroj: Napušteni pas dobio posao na benzinskoj postaji nakon što je otjerao pljačkaše

D. J.
Foto: AzPost
Foto: AzPost
Dobro se dobrim vraća, stara je izreka u čiju su se istinitost nedavno uvjerili i zaposlenici na jednoj benzinskoj u Limi.

Naime, djelatnici benzinske u Limi u Peruu primijetili su mršavog psa lutalicu. Pas nije nikako izgledao dobro pa su ga zaposlenici počeli redovito hraniti. Nisu ni slutili da će jednog dana taj isti pas zaštititi postaju i spriječiti pljačku.

Prema rječima Javiera del Castilla, jednog od zaposlenih, pas lutalica po imenu Gringo već je neko vrijeme tražio hranu i sklonište u okolici benzinske postaje nakon što ga je neko napustio.

Zbog srdačne brige osoblja postaje, Gringo je postupno postao redoviti posjetitelj. Zbog vrlo lošeg osiguranja, ta postaja je doživjela četiri pljačke u samo tjedan dana i ukupno 11 u tri mjeseca.

Jednog jutra Gringo je bio tamo kada su se iznenada pojavila dva pljačkaša naoružana noževima te su zaprijetili djelatnici na tražeći da im preda novac.

“Rekli su joj da im da sve što ima i tada je Gringo odmah izašao i krenuo za pljačkašima i njih dvojica su pobjegli", ispričao je Javier.

Pas lutalica odmah je postao lokalni heroj nakon što je pokazao tako nevjerojatnu hrabrost i privukao pozornost uprave benzinske postaje. Tvrtka je odlučila nagraditi Gringa te mu je ponudila službeno radno mjesto zaštitara postaje.

Castillo je objasnio da se, otkako je Gringo postao dio osoblja benzinske postaje, sada svi osjećaju mnogo sigurnije.

U slobodno vrijeme Gringo uživa u igri s osobljem u stanici i već je postao istinski voljen član tima.

“On zapravo ne prihvaća ljude s lošim namjerama. On to osjeti, on je pas, ne treba ga pitati. On odmah zna jeste li došli sa dobrim ili lošim namjerama", zaključio je Castillo.