Ponovo na zadatku
808

Mače satima bilo na banderi, spasili ga ilidžanski vatrogasci uz pomoć radnika elektrodistribucije

L. R.
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Pripadnici Vatrogasnog društva Ilidža danas su spasili mačku koja je stajala na banderi s elektroinstalacijama.

Kako su saopštili iz ovog vatrogasnog društva, oni su danas u 19 sati dobili dojavu od savjesne građanke, koja im je navela da se u Aerodromskoj ulici na banderi na kojem je veći broj elektroinstalacija, nalazi mače koje već nekoliko sati ne smije samostalno sići.

Predsjednik Vatrogasnog društva Ilidža Nijaz Imamović je naveo da se odmah s ekipom vatrogasaca i potrebnom opremom uputio prema navedenoj lokaciji. Na mjesto događaja stigli su i radnici elektrodistribucije kako bi isključili napon struje.

"Budući da je instalacija struje mokra, bilo je rizično prići snopu struje. Ja sam odlučio da to lično odradim, a u čemu sam i uspio i sa svojim vatrogascima. Veoma sretan se vratio u bazu jer smo uspješno obavili zadatak po ko zna koji put u spašavanju život životinja", naveo je Nijaz Imamović.

Inače, ovo vatrogasno društvo može se pohvaliti brojnim intervencijama kada je riječ o spašavanju životinja, a u aprilu ove godine spasili su i jare koje je upalo u šaht što je bilo izuzetno zahtjevno.