Za ljubitelje životinja
181

Neobičan oglas na Klix Posao: Traži se "pet sitter" - osoba za rad u vrtiću za pse i mace

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Nesvakidašnji oglas za posao objavljen je na platformi Klix Posao, a savršen je za sve ljubitelje mačaka i pasa. Naime, traži se "pet sitter" odnosno osoba za rad u vrtiću za pse i mace.

Kućni ljubimci pored ljubavi često znače i veliku obavezu, a mnogi od nas su došli u priliku kada ih nemamo gdje ostaviti ili da tokom našeg radnog vremena predugo borave sami. Rješenje za to su vrtići za ljubimce.

Koncept ovakvih vrtića je u svijetu već razrađen i jako česta pojava, a u Bosni i Hercegovini se tek razvija. Upravo zato je ovaj neobičan oglas privukao pažnju na platformi Klix Posao.

Između ostalog oglas navodi sljedeće: "Ukoliko ste iskreni ljubitelj životinja i nemate strah od pasa možda je ovo posao za Vas. Osoba koja bi se brinula o ljubimcima u vrtiću treba da bude odgovorna i ozbiljna. Pod njenim nadzorom su živa bića koja zahtijevaju pažnju i brigu".

Osoba zadužena za brigu o psima u opisu posla imat će nekoliko zadataka:

  • pružanje društva ljubimcima u odsustvu njihovih vlasnika
  • staranje da vlada harmonična i pozitivna atmosfera među ljubimcima

  • briga o zdravlju i općem dobru ljubimaca koji su pod nadzorom

  • održavanje komunikacije s vlasnicima ljubimaca.

Vrtići pružaju usluge čuvanja ljubimaca što može biti savršeno rješenje za ljude s dugim radnim vremenom ili za one koji često moraju putovati. Istovremeno vrtić može biti i savršena prilika za posao za ljubitelje životinja.