Jeste li ga vidjeli?
3.9k

"Pola pas, pola vuk": Fascinantni ljubimac prošetao ulicama Sarajeva i pobrao brojne simpatije

Danas tokom dana na ulicama Sarajeva građani su mogli svjedočiti ne tako svakidašnjem prizoru, kada je gradom na povodcu prošetala neobična rasa psa čiji je zapanjujući izgled mnoge podsjetio na vuka.

U prisustvu djelatnika Pet Cityja, gradom je danas u popodnevnom periodu prošetao neobičan pas, koji fizičkim izgledom neodoljivo nalikuje na vuka. Gracioznim stavom, ljubimac je uspio privući pažnju te pobrati strahopoštovanje i simpatije brojnih građana.

Kako ističu iz ove kompanije, riječ je o rijetkoj pasmini koja zapravo potiče od ovog grabežljivca te ima njegove gene i krv u sebi.

Nastala je u vojne svrhe, križanjem karpatske vučice i njemačkog ovčara u nekadašnjoj Čehoslovačkoj. Odatle je rasa i dobila naziv Čehoslovački vučji pas, te je 1999. godine i međunarodno priznata.

Zbog svojih gena, ovaj pas je otporniji i izdržljiviji naspram drugih te ujedno ima i duži životni vijek. Naravno, iz Pet Cityja objašnjavaju kako, da bi njegova snaga opstala, psu treba adekvatna hrana, a baš to je i bio razlog zašto su odlučili ovakvu rasu psa prošetati Sarajevom.

U ponudi Pet Cityja odnedavno se može naći nova hrana za pse i mačke Carnilove, s naglaskom na povratak prirodi i meso divljači.

Riječ je o brendu koji također dolazi iz Češke i unikatan je po svojim sastojcima od čak 70% mesa divljači te holističkoj recepturi bez žitarica što opravdava njezin slogan ''Povratak prirodi''.

Nadolazećeg vikenda, u poslovnicama Pet Cityja biti će promocija od čak 20% popusta na ovu hranu, kao i značajan poklon iznenađenja za sve kupce. Svejedno je da li kupujete u jednoj od 18 poslovnica, od koji su dvije u Sarajevu (Importanne Centar i Stup) ili web shopu - akcija svugdje vrijedi.

Iz Pet Cityja pozivaju da posjetite njihove poslovnice i posavjetujete se s njihovim stručnim osobljima za sve detalje kvalitetne ishrane vaših kućnih ljubimaca.

Tačne lokacije Pet City poslovnica možete vidjeti ovdje.