Pogledajte snimak
385

Simpatičan prizor koji će vam popraviti dan: Delfin doplivao do obale i družio se s plivačima u Rijeci

I. S.
Screenshot: TikTok
Screenshot: TikTok
Simpatičan prizor je snimljen u Rijeci na plaži Ploče. Naime, delfin je doplivao do obale i uživao u druženju s plivačima.

Kako je ispričao čitatelj 24sata.hr, koji je spomenutom mediju poslao ovaj snimak, delfin se ovdje zadržao 15-ak minuta. Kupači ovu životinju nikada nisu vidjeli tako blizu obali.

"Za rastopiti se", "Predivno", "Kakav doživljaj", "Oni su jako inteligentni. Ne bi došao da nije mislio da je sigurno", "Delfin - divna i plemenita životinja koja u čovjeku vidi prijatelja", neki su od komentara na TikToku.

@24sata

‘Došao nam je skroz blizu i ostao 15 minuta’ 😍#24sata #rijeka #hrvatska #dupin

♬ original sound - 24sata
Kao što je poznato, delfini i ljudi su povezani od davnina. Oni su u grčkoj mitologiji predstavljeni kao životinje koje pomažu čovječanstvu.

Istraživanje je pokazalo da delfini imaju specijalizovane moždane ćelije posvećene racionalnom razmišljanju, baš kao i ljudi. To znači da se delfini mogu prepoznati u ogledalu, imati vještine rješavanja problema i složene emocije poput empatije.

Delfini se generalno dobro slažu s ljudima. Dogodili su se neki napadi, ali je većina njih rezultirala manjim ozljedama.