Emotivan trenutak
48

Teška vremena pokazuju dobre ljude: Policajci spasili psa uoči uragana Milton

D. V.
spašeni pas (Screenshot/Twitter)
spašeni pas (Screenshot/Twitter)
Uoči urgana Milton koji je ostavio pustoš na Floridi, na društvenim mrežama se proširio video psa vezanog za ogradu koji bespomoćno stoji u vodi.
Mnogi su posebno na društvenoj mreži X bili zabrinuti za psa, a sve je završilo pozitivnim ishodom jer su policajci uspjeli spasiti psa.

Na Twitter profilu Odjela za sigurnost na cestama i motorna vozila Floride objavljena je fotografija psa u vozilu, uz poruku da je pas spašen i odveden veterinaru, a pregled je pokazao da nema nikakvih povreda.

Shodno pozitivnom ishodu, stigao je i prijedlog da se psu da simbolično ime "Trooper", što u prijevodu znači policajac.

Usljed ovakvih nesreća, kako u svijetu, tako i u BiH jasno je da teška vremena pokazuju dobre ljude, a primjer spašavanja ovog psa samo je jedan u nizu mnogih.

Uz spašenog psa iz uragana Milton, dirljivi prizori spašavanja životinja zabilježeni su i u našoj zemlji. Brojni volonteri na terenima trude se spasiti svaki život, pa je tako jedan od njih ispod urušenih ostataka kuće u selu Zlate spasio mačku koju je odlučio udomiti.

Društvenim mrežama dijeli se i dirljiv prizor iz Kiseljaka koji prikazuje Edina Brkića koji je iz poplava spasio mačku. Još jedan human gest zabilježen je i kod Buturović polja gdje je spašena i srna. Sve to pokazuje da ljudskost nema cijenu.