Vilsonovo šetalište
45

Upriličeno veliko Dogs Trust druženje "Sarajevo za ljubav i odgovornost prema psima"

Fondacija Dogs Trust BiH je u subotu, 14. septembra, na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu organizovala veliko druženje za vlasnike i ljubitelje pasa, djecu, roditelje i druge građane s ciljem osnaživanja Inicijative za odgovorno nabavljanje i držanje ljubimaca, brigu o životinjama, te humani, zakonski i sistemski pristup rješavanju problema napuštenih pasa na trajan i održiv način u glavnom gradu i Kantonu Sarajevo.

Svježe vremenske prilike nisu spriječile da veliki broj prijatelja životinja učestvuje na ovom druženju na kojem su specijalni gosti bili članovi grupe Helem Nejse i udomljeni pas koji pjeva – Ziggy. Inače pobornici dobrobiti životinja i progresivnih pogleda na odnos prema prirodi i životnjama i ponosni ambasadori i prijatelji Fondacije Dogs Trust, članovi Helem Nejse su upriličili zabavno-edukativni kviz “Šta Sarajevo zna o psima”, a uspostavilo se da na naše veliko zadovoljstvo, građani Sarajeva u velikom broju poznaju prirodu pasa i podržavaju njihovu dobrobit i odgovornost prema čovjekovom najboljem prijatelju.

U okviru događaja kroz nagradno izvlačenje podijeljeno je 15 glavnih nagrada, i to:

  • 5 vaučera za usluge u veterinarskoj stanici Ketti, pet shopu Svijet ljubimaca i grooming servisu Ketti
  • 5 Dogs Trust udobnih i kvalitetnih kreveta za pse
  • 5 posebnih nepromočivih podloga za auto

Ostali posjetioci su sa događaja otišli obradovani korisnim poklonima, dok su tokom cijelog događaja najmlađi članovi društva kroz zabavu učili o sigurnosti s psima i dobili korisne poklone. Pored divnih uspomena, prijatelji su na druženju imali priliku da naprave svoj vlastiti video booth uradak za dijeljenje na društvenim mrežama.

Fondacija Dogs Trust Sarajevo podržava uspostavljanje i provođenje humanog Sistema za upravljanje populacijom pasa preko 12 godina, ciljajući održivo i humano rješenje kao jedini garant da se problem neće ponoviti. Ponosni smo na postignuća koja su doprinijela pozitivnim promjenama u svijesti i ponašanju vlasnika pasa, veterinarsku struku za male životinje čiji kapaciteti su neuporedivo porasli od početka našeg angažmana, na brojne građane koji su odlučili da udome psa, na djecu koja u velikom broju znaju principe sigurnosti sa psima, i na sve građane koji bolje razumiju uloge i zalažu se za progresivan sistem i human odnos prema životinjama i odgovornost prema prirodi.