Dirljiv prizor
378

Vatrogasci tokom požara u Hrvatskoj spasili malenu vjevericu: Humanost i u teškim trenucima

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Članovi hrvatskog Dobrovoljnog društva vatrogasaca Drenova su nedavno tokom požara spasili malenu vjevericu, a ovaj potez je raznježio mnoge.

"U 3:16 izlazimo na intervenciju šumskog požara na području Hreljin-Plase-Melnice sa šumskim vozilom (D-2), autocisternom (D-4) i ukupno šest vatrogasaca te se pridružujemo ostalim vatrogasnim snagama koje su već bile na terenu. Tokom intervencije smo naišli na napuštenu malu vjevericu te smo je spasili i dali u sigurne ruke u Šumski dvor na čuvanje i brigu da malo ojača, naraste i vrati u prirodu", napisali su.

Jedna korisnica Facebooka je zatim podijelila fotografije vjeverice i zahvalila se vatrogascima.

"Srce ogromno naših prekrasnih vatrogasaca. Usto što čuvaju šume, nas ljude, čuvaju i sve druge malene i velike životinjice, na požarištu pronašli su bebu vjevericu. Dali su mu ime Pablo. Othranit ćemo je i ponovo pustiti u srce prirode. Hvala vam što i na njih mislite", navela je.

Mnogi korisnici spomenute društvene mreže su ih također pohvalili zbog ovog poteza.

"Hvala vatrogascima što vode brigu o bespomoćnim životinjama", "Bravo! Samo hrabro", "Naši vatrogasci su neustrašive i nježne ljudine! Svaka čast! Pablo, brzo odrasti i uživaj u prirodi", neki su od komentara.