Mali trikovi
19

Mame, uzmite predah: Uz ovih nekoliko savjeta brzo i jednostavno podignite svoju energiju

Učiniti nešto dobro za svoje tijelo i duh ne bi trebalo biti luksuz
Učiniti nešto dobro za svoje tijelo i duh ne bi trebalo biti luksuz
Kada ste posljednji put na kraju dana osjetili da ste puni energije? Ako ste majka, znate koliko može biti iscrpljujuće balansirati između porodice, posla i svih onih malih, ali važnih, trenutaka svakodnevnice. U tim momentima, pravo je vrijeme da se podsjetite koliko su važni oni mali predasi koje si priuštite.

Biti majka je, kažu, najljepše i najizazovnije iskustvo u životu. Od trenutka kada započne vaš dan pa sve do kasnih večernjih sati, vaše vrijeme je ispunjeno ljubavlju, posvećenosti, ali i neprekidnim zadacima.

Između brige za djecu, obaveza na poslu, održavanja doma i raznih drugih obaveza, nije ni čudo što se često osjećate umorno i bez energije.

Baš zato, mnoge majke se prepoznaju onda kada jedva nalaze vrijeme za sebe. Bilo da je to kratka pauza za kafu dok djeca spavaju ili nekoliko minuta mira uz omiljenu seriju, ti mali trenuci su neprocjenjivi.

Međutim, kako pronaći pravi način da se napunite energijom kada se čini da je sve oko vas stalni izvor stresa?

Učiniti nešto dobro za svoje tijelo i duh ne bi trebalo biti luksuz, već potreba. Stoga, dobro je znati da postoje jednostavni načini da se osjećate bolje i svježije. Jedan od njih je i uvođenje malih, ali efikasnih promjena u svoju rutinu. To može biti:

  • Planiranje obroka: Izuzetno bitno za energiju je hrana, koju ne smijete preskakati. Planiranje uravnoteženih obroka može vam pomoći da ne zaboravite jesti, ali da se osjećate "poletnije" tokom cijelog dana.

  • Mali rituali opuštanja: Slobodne trenutke iskoristite za kratku meditaciju, istezanje ili da napravite sebi vruću kupku. Sve ovo opustiti će vaše tijelo i razbistriti vam misli.

  • Aktivnosti za podizanje raspoloženja: Kratke šetnje, slušanje omiljene muzike ili čitanje nekoliko stranica knjige pa makar i pola sata dnevno, zaista mogu učiniti puno za vaš duh.

Još jedna ključna stavka za održavanje energije i vitalnosti je hidracija. Svi već znamo koliko je važno svakodnevno unositi dovoljno tekućine, a još je bolje kada ona dolazi u obliku ukusnog i zdravog napitka.

Nedavno su na tržište stigli novi okusi Cedevita vitaminskih voda - limun i kupina te limeta i limunska trava, a koji uz već tri poznate kombinacije okusa, pružaju i osvježenje i potrebnu dozu vitamina.

Novi okusi Cedevite su za fokus, tijelo i um
Novi okusi Cedevite su za fokus, tijelo i um

U središtu proizvoda Cedevite su vitamini C, B6, B12 i D, magenzij i cink. Svi znamo koliko su oni važni te da su ključni za jačanje imunološkog sistema i povećanje energije. Pomažući našem tijelu i umu, da ostane zdravo i vitalno, ova negazirana i niskokalorična vitaminska voda pravi je izbor kada želite brzo i jednostavno unijeti potrebne vitamine.

Pod sloganom "Ne možemo ti obećati čuda, ali tu smo da malo dođeš k sebi", Cedevita sjajno odražava trenutke kada sve što želite jeste malo vremena za sebe. Nova vitaminska voda osmišljena je upravo za takve situacije, pružajući priliku da se osvježite, "razbudite" i povratite energiju, čak i kada se čini da dan nema kraja.

Osim što je ovaj proizvod postao omiljen među mnogima, pažnju su mu posvetili i poznati bh. influenseri Brankica Raković i Mirza Mustafagić. Njihove preporuke i pozitivni komentari dodatno su istakli koliko je važno pronaći male načine za opuštanje u svakodnevnoj gužvi.

Pored osvježavajućih okusa, Cedevita je za sve ljubitelje ovog napitka pripremila i nagradnu igru Reci tako kako je. Sve što trebate učiniti je odabrati i dopuniti frazu na stranici recitakokakoje.com te kreirati vlastiti natpis za odjevni komad. Nakon što to učinite, imate priliku osvojiti neke zanimljive nagrade - unikatne majice, platnene torbe ili dukserice sa vlastitim simpatičnim sloganom te pakete omiljene Cedevita vitaminske vode.

U nagradnoj igri
U nagradnoj igri "Reci tako kako je" možete osvojiti simpatične nagrade

I zato, drage mame, zapamtite - ma koliko oni kratki bili, važno je pronaći trenutke za sebe. Jer, ponekad je sve što nam treba mali predah da bismo se osjećale spremne za sve što nam dan donosi.

Na kraju krajeva, vi ste motor koji pokreće cijelu porodicu i ako vi stanete, sve staje. Zato je važno prepoznati male prilike za predah i napuniti baterije kako biste se osjećale spremne za nove izazove.