Napredna tehnologija
66

Medipol zdravstvena grupacija: Liječenje tremora bez operacije

Medipol zdravstvena grupacija
Medipol zdravstvena grupacija
Medipol zdravstvena grupacija donosi revolucionarnu MR-vođenu fokusiranu ultrazvučnu (MRgFUS) tehnologiju za liječenje tremora u Tursku. Po prvi put, ova napredna tehnologija liječenja primjenjuje se u novootvorenoj bolnici u naselju Acıbadem na Anatolskoj strani Istanbula.

MRgFUS: Rješenje bez hirurške intervencije

Parkinsonov centar i Centar za poremećaje kretanja (PARMER) u okviru Istanbul Medipol zdravstvene grupacije, koji posluje od 2018. godine, koristi MRgFUS metodu za liječenje esencijalnog tremora i Parkinsonove bolesti kod kojih je tremor dominantan simptom. Ova metoda nudi nadu pacijentima jer omogućava liječenje bez potrebe za hirurškom intervencijom, bez rezova, na siguran način uz korištenje napredne tehnologije.

Svjetski stručnjak: Prof. Dr. Andres Lozano

Zahvaljujući protokolu potpisanom sa Medipol zdravtsvenom grupacijom, Prof. Dr. Andres Lozano, bivši predsjednik Odjela za neurohirurgiju na Univerzitetu u Torontu, pridružio se PARMER timu u Medipol Acıbadem Regionalnoj Bolnici.

Prof. Dr. Lozano istakao je obećavajuće rezultate koje MRgFUS nudi u liječenju tremora. "MRgFUS donosi izuzetno pozitivne rezultate u liječenju tremora. Ova metoda, koja ne zahtijeva hiruršku intervenciju, koristi ultrazvučne talase visoke gustoće pod MR vođenjem da bi onesposobila ciljanu regiju u mozgu," rekao je prof. dr. Lozano.

Revolucija u liječenju tremora: MRgFUS

MRgFUS je sigurna metoda bez rezova pri kojoj se kliničko poboljšanje može uočiti tokom same primjene. Ne postoji rizik od krvarenja ili infekcije, a zbog preciznosti metode, nema oštećenja okolnih moždanih tkiva. Nakon MRgFUS tretmana, pacijenti su u stanju obavljati jednostavne svakodnevne aktivnosti.

Precizno liječenje uz naprednu tehnologiju

MRgFUS koristi ultrazvučne talase dovoljno snažne da prodru kroz lobanju. 1.024 pojedinačna ultrazvučna talasa usmjerena su prema cilju sa visokom preciznošću pod MR vođenjem. Ova metoda se primjenjuje kod esencijalnog tremora, Parkinsonove bolesti i drugih tremornih poremećaja. Prije tretmana, procjenjuje se tip i jačina tremora, kao i opšte zdravstveno stanje pacijenta, a potrebna je i kompjuterizirana tomografija (CT).

Medipol zdravstvena grupacija: Globalni lider u zdravstvu

Medipol zdravstvena grupacija pruža usluge u Turskoj od 1992. godine sa 10 općih bolnica, 2 stomatološke bolnice i 2 univerziteta. Nastavlja biti prepoznat kao ustanova koja pruža visokokvalitetne zdravstvene usluge na međunarodnom nivou sa pristupom usmjerenim na pacijente. Sa brendom Medipol Global, grupa ima predstavništva u mnogim zemljama, nudeći pacijentima mogućnost besplatnog drugog medicinskog mišljenja, online konsultacije sa stručnim ljekarima u Turskoj i pristup svim potrebnim podrškama tokom liječenja.

Svjetske usluge kroz predstavništva

Predstavništva u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Albaniji, Uzbekistanu, Azerbejdžanu, Mongoliji, Velikoj Britaniji, Kazahstanu, Gruziji, Rumuniji, Bugarskoj i Alžiru uspješno obavljaju liječenje desetina hiljada pacijenata godišnje. Prihvatamo pacijente iz 150 zemalja, specijalizirani za neurohirurgiju, onkologiju, radijacijsku onkologiju i hematologiju, transplantaciju organa, pedijatrijsku hematologiju i onkologiju, kardiovaskularnu hirurgiju, vantjelesnu oplodnju i ortopediju.

Kontakt Podaci Predstavništva Medipol Global u Sarajevu:

E-mail: [email protected]

Telefon: +387 61 738 391

Adresa: Mula Mustafe Bašeskije 64, Sarajevo 71000, Bosna i Hercegovina

Link za prijavu: info.medipol.com.tr/bosnian-esencijalni-tremor

Za besplatno drugo medicinsko mišljenje od stručnjaka u Turskoj, molimo koristite gore navedene kontakt kanale.

Kontaktirajte Medipol zdravstvenu grupaciju i upoznajte se sa visokokvalitetnim zdravstvenim uslugama i modernom medicinskom tehnologijom!