Tehnologija i umjetnost
56

"Moda prolazi, stil je vječan": Zaljubili smo se u IQOS uređaje s jedinstvenim motivima

Emina Tsili omogućila je dozu orginalnosti korisnicima IQOS uređaja
Emina Tsili omogućila je dozu orginalnosti korisnicima IQOS uređaja
Stil nije samo pitanje estetike, već način na koji komuniciramo ko smo zaista. Zato, za svaki detalj koji danas biramo, od mode do tehnoloških uređaja, gledamo da na neki način odražava našu ličnost. To je prepoznao i IQOS, stvorivši u svom butiku u Sarajevu priliku da korisnici pokažu svoju autentičnost.

Jedinstveno iskustvo. Navikli smo da je to prvi i posljednji utisak nakon svake posjete IQOS butiku u Sarajevu. Na nedavno održanom eventu koji je okupio korisnike njihovih uređaja, dodatno su učvrstili naša očekivanja, stvorivši atmosferu prepunu zabave i maštovitosti.

Prepoznajući potrebu da danas svemu dodajemo lični pečat i ono čime zapravo izražavamo vlastiti stil, IQOS je još jednom odlučio povezati svoju zajednicu kroz trenutke vrijedne pamćenja.

Ovoga puta, u toj zamisli pomogla im je talentovana umjetnica Emina Tsiligkros, studentica arhitekture, koja je postala poznata po svom hobiju crtanja po tenisicama. Emina je svoj talenat donijela u IQOS butik, pobrinuvši se da ga korisnici napuste sa personaliziranim uređajima kakvi se rijetko gdje mogu nabaviti.

Osluškujući želje korisnika, Emina je odrazila individualnost i kreativne želje svakog vlasnika uređaja ponaosob. Svaki potez i crtež koji je napravila kistom bio je pravo malo umjetničko djelo, dok su njena preciznost i pažnja prema detaljima uspjele oduševiti sve prisutne.

"Ova prilika gdje radim direktno s korisnicima i personalizujem njihove uređaje je izuzetno inspirativna za mene. Arhitektura i umjetnost idu ruku pod ruku, a ovo iskustvo uz IQOS mi je omogućilo da pokažem kako se ta dva svijeta mogu savršeno spojiti", istakla je Emina.

Osim što je donio osvježenje po pitanju bezdimne tehnologije, koja ne sagorijeva nego zagrijava duhan, IQOS njeguje i "drugu", personalnu stranu posjedovanja ovih uređaja. Pa tako, sada su neke od njih krasili razni željeni motivi - od Starog mosta, leptira do ilustracije najdražeg krznenog ljubimca.

Korisnici su mogli birati žele li ilustraciju u boji ili one manje upečatljive, a sve su izgledale podjednako dobro na podlogama i u nijansama u kojima dolaze IQOS uređaji.

Ova kreativna inicijativa pokazala je da postoji velika zainteresovanost za ovakva dešavanja, a kako saznajemo, IQOS butik će i u narednom periodu biti domaćin sličnih aktivnosti. U njihovom prostoru u Aria Mallu rađaju se ideje, nova poznanstva, dok se inovativna tehnologija isprepliće s modom, umjetnošću i drugim naizgled nespojivim svjetovima, čineći savršen sklad.

Posvećeni inovacijama, IQOS je dao do znanja da se ne trudi samo biti u korak s trendovima, već ih i postavljati, skupa sa svojom zajednicom koji cijene kvalitet i originalnost.

Svjesni da je više od prodajnog i mjesta korisničke podrške, posjetioci su u IQOS butik došli prepuni znatiželje, a ovaj put napustili su ga sa omiljenim uređajima u novom ruhu, prepuni uzbuđenja. Šta nam na ovoj lokaciji spremaju narednog puta, još uvijek je nepoznanica, ali nije tajna da s nestrpljenjem čekamo kada ćemo je otkriti.

*IQOS nije proizvod bez rizika i oslobađa nikotin koji izaziva ovisnost. Samo za punoljetne