Ima 25 godina
16

Aleksandra Rutović je nova Miss Srbije: Karleuša joj uručila lentu, a svi pričaju o njenom ocu

N. O.
Foto:  Antonio Ahel/ATA Images/Pixsell
Foto: Antonio Ahel/ATA Images/Pixsell
Na Trgu Republike u Beogradu sinoć je održan Izbor za Miss Srbije, a pobjedu je odnijela 25-godišnja Aleksandra Rutović.

Aleksandra je u Sjedinjenim Američkim Državama završila srednju školu, a u Beču osnovne studije i master za Internacionalnim turizam i hotelijerstvo. Radi kao agent za nekretnine i govori ruski i engleski jezik.

"Nadala sam se, ne mogu reći da sam očekivala. Bila je jaka konkurencija, svaka djevojka se izdvojila u nekoj disciplini. I dalje sam u šoku, jako sam sretna i uzbuđena. Jedva čekam vidjeti šta me čeka", rekla je nakon pobjede za Telegraf.rs.

Foto: Antonio Ahel/ATA Images/Pixsell
Foto: Antonio Ahel/ATA Images/Pixsell

Lentu joj je uručila Jelena Karleuša koja je privukla pažnji pojavivši se u izdanju kojim je kopirala izgled Marilyn Monroe.

Međutim, pored pobjede na takmičenju ljepote javnosti u Srbiji je posebno bila interesantna jer je njen otac Željko Rutović osuđen zbog ranjavanja bivšeg kontroverznog biznismena Predraga Rankovića Peconija.

Nakon pobjede Aleksandra se posebno zahvalila svom ocu, a odmah se i osvrnula na to da će svi komentarisati upravo njega.

"Sigurno će biti naslova vezanih za mog oca... Ljudi će da pišu da sam došla do titule preko oca, neka, ja sam se ovdje prijavila zbog sebe, ja želim sebe da izgradim. On mi je najveća podrška, zaista jeste", poručila je.