Revija u Parizu
6

Bella Hadid se vratila na modnu pistu nakon dvije godine pauze

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Manekenka Bella Hadid vratila se na modnu pistu prvi put u dvije godine tokom Paris Fashion Weeka.

Bella se vratila u svijet visoke mode za reviju Saint Laurent gdje je predstavljena kolekcija za žene i to za proljeće-ljeto 2025. godine. Na pisti se pojavila u predimenzioniranom crnom odijelu s bijelom košuljom i kravatom.

Kao dodatak izdanju, 27-godišnjakinja je nosila sunčane naočale sa crnim okvirom dok joj je kosa bila pokupljena u elegantnu punđu.

Prije svog pojavljivanja na Fashion Weeku, Bella je posljednji put radila na modnoj reviji u oktobru 2022. godine, kada je prošetala pistom na humanitarnom događaju čiji su domaćini bili Naomi Campbell i Qatar Creates u Dohi.

Dok Bella – koja je u vezi s kaubojem Adanom Banuelosom od oktobra 2023. godine – uvijek daje sve od sebe kada predstavlja dizajnerske komade, ranije je rekla da se osjeća kao da joj profesija ne pruža isto ispunjenje kao na početku karijere.

Pojasnila je da je neravnoteža glavni razlog zašto se preselila u Teksas i skrenula pažnju negdje drugdje u posljednje dvije godine.

"Nakon 10 godina manekenstva", rekla je Bella za Allure u intervjuu objavljenom 30. aprila, "Shvatila sam da ulažem toliko energije, ljubavi i truda u nešto što mi, na duge staze, ne mora nužno vratiti".

Podsjetimo, manekenka je ovog ljeta bila u centru pažnje nakon što ju je Adidas izbacio iz reklame za retro patike čiji je izgled inspirisan Olimpijskim igrama koje su se 1972. održale u Minhenu. Tada je 11 izraelskih sportista držano taocima i ubijeno.

Kompanija je bila na udaru kritika zbog Hadidine podrške Palestini, a koja istovremeno vuče korijene iz ove zemlje.

Manekenka je prethodno navukla bijes izraelske vlade zbog navodnog skandiranja slogana "Od rijeke do mora, Palestina će biti slobodna", te je čak optužena za antisemitizam.