Pogledajte galeriju
30

Bh. dizajnerica Emina Husedžinović Ibrahimović na BH Fashion Weeku predstavila novu kolekciju

N. O.
Bh. dizajnerica Emina Husedžinović-Ibrahimović u okviru ovogodišnjeg 46. izdanja Leda BH Fashion Weeka predstavila je novu kolekciju "Vremena se mijenjaju i mi sa njima".

Ovog puta 46. Leda BH Fashion Week se održao u periodu od 21. - 25. juna 2024. godine, na kojem je čak 45 afirmiranih i neafirmiranih dizajnera predstavilo svoje kolekcije kroz izložbe i revijalne izložbe na najvećem modnom događaju u našoj zemlji, na tri atraktivne lokacije Međunarodni aerodrom Sarajevo, Sarajevo Tower i Željeznička stanica Sarajevo.

Odabir Željezničke stanice Sarajevo kao lokacije za održavanje najvećeg modnog događaja 46. Leda BH Fashion Week Sarajevo u sebi nosi višestruku simboliku.

"Željezničkoj stanici Sarajevo, jednom od simbola glavnog grada BiH, želimo vratiti sjaj i da ponovo bude najprepoznatljivije mjesto susreta kao nekada", poručili su organizatori Fashion Weeka.

Kompletan event svečanog zatvaranja 46. Leda BH Fashion Week Sarajevo je bio osmišljen u cijelosti. VIP zvanice su imale specijalne "Train tickets" kako bi pristupili spektaklu modne kreativnosti u Končar vozu i na najdužoj modnoj pisti, čak 45 metara dugu, koju su priredili mladi umjetnik i dizajner Robin Fierce i naša istaknuta dizajnerica Emina Husedžinović Ibrahimović.

Čast da svečano zatvori najveći modni događaj u našoj zemlji, pripala je našoj renomiranoj dizajnerici Emini Husedžinović Ibrahimović, koja se intenzivno bavi modom 25 godina. Kao izvor ideja njenih kolekcija često koristi tradicionalne elemente naše narodne nošnje transformirajući ih u futurističku formu. Koristi savremene modne tendence, ali ipak pokazuje jedinstveni autorski pečat.

Nova kolekcija pod nazivom "Vremena se mijenjaju i mi sa njima" (na latinskom: "Tempora mutantur nos et mutamur in illis") autorica poručuje da je sve promjenjivo, a naročito moda.

Ova kolekcija je monohromatska, crna, čak ahromatska. Autorica raznim teksturama i transparencijom tkanina ističe ljepotu kolekcije I misao koji naglašava osnovnu temu ali i mističnost crne boje. Koristi srebrnu boju u svrsi ogledala koja samo pojačava dojam siluete odjeće u crnoj boji.