Višestruka upotreba
0

Biohemičarka na TikToku tvrdi da ovaj proizvod može zamijeniti dezodorans

N. O.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Jedan od najpopularnijih videa posljednjih dana na "beauty" strani TikToka jeste snimak biohemičarke koja tvrdi da umjesto dezodoransa možete koristiti glikolnu kiselinu.

Na hit snimku biohemičarka tvrdi da tonik sa glikolnom kiselinom, koji se generalno koristi za posvjetljivanje boje kože, koristi umjesto dezodoransa.

U videu kaže da je to najbolji trik koji je naučila za dvije godine bavljenja kozmetikom.

"Koristite glikolni tonik za područje ispod pazuha jednom ili dva puta dnevno za kontrolu mirisa. Nikad više vam neće biti potreban dezodorans", tvrdi biohemičarka.

Glikolna kiselina se koristi i za uklanjanje akni, a također može zaustaviti znoj, pobijediti miris tijela i minimizirati pigmentaciju pišu beauty entuzijasti na TikToku.

@4complexion Share it so others could learn too #beautyhack #skincarehack #skincarehacksthatactuallywork #skincaretiktok #skincare101 #skincaretips #underarms ♬ original sound - Atsuko Okatsuka

Međutim, može izazvati i iritacije zbog čega biohemičarka koja se krije iza profila "4complexion" preporučuje da prije korištenja uradite test na koži da biste bili sigurni da vam neće smetati.

Hashtag #glycolicacidasdeodorant prikupio je više od milion pregleda na platformi, a čini se da su od pokretanja mnogi isprobali ovaj trend.

Glikolna kiselina može privremeno sniziti pH kože, što otežava umnožavanje određenih bakterija koje uzrokuju miris, međutim, ključ je u riječi "može". Iako mnogi tvrde kako ovaj trik djeluje, ne postoje naučni dokazi koji bi potkrijepili navode TikTokera.