"Joker: Folie à Deux"
7

Dramatična šminka i nova boja kose: Lady Gaga na promociji filma asocirala na izgled Harley Quinn

L. R.
Michael Polanski Lady Gaga (Foto: EPA-EFE)
Michael Polanski Lady Gaga (Foto: EPA-EFE)
Pjevačica i glumica Lady Gaga je zajedno sa zaručnikom Michaelom Polanskim prisustvovala premijeri filma "Joker: Folie à Deux" u Londonu, a njeno modno izdanje privuklo je pažnju.

Lady Gaga se ovaj put odlučila za nešto dramatičnije izdanje od prethodne premijere. Za britansku premijeru izabrala je dugu crvenu haljinu i bolero brenda Celine, koju je zapravo naručila specijalno za ovu priliku.

Haljina je imala asimetrične nabore, a bolero je imao duge rukave koji su bili posebno naglašeni na ramenima. Međutim, ono što je Gagin izgled zaista odvelo u područje vrhunske tematike i njene uloge Harley Quinn u novom "Jokeru" bili su njen izbor frizure i šminke.

Lady Gaga (Foto: EPA-EFE)
Lady Gaga (Foto: EPA-EFE)

Naime, ona je odustala od svojih poznatih plavih pramenova u korist neravnog, sjeckanog boba koji je bio kombinacija crvenih i crnih pramenova. Na usnama je imala jarkocrveni ruž, dok je na očima nosila plavu sjenu koja je asocirala na izgled Harley Quinn.

Stajlin je upotpunila crnom manikurom i nakitom brendova Tiffany & Co. i Jean Schlumberger.

Ovo izdanje je više u njenom stilu, dok se na premijeri Filmskog festivala u Veneciji pojavila u glamuroznijem, takozvanom holivudskom stilu. No, kako uvijek nastoji biti drugačija, tada se odlučila za dugu crnu balsku haljinu dubokog dekoltea i neobično pokrivalo za glavu od crne čipke.

Podsjećamo, "Joker: Folie à Deux" reditelja Todda Phillipsa očekuje svoju premijeru 4. oktobra 2024. godine. Glumac Phoenix će se vratiti kao glavni negativac, dok se Lady Gaga pridružuje glumačkoj postavi kao Harley Quinn.