Dočekana uz ovacije
18

Dramatično izdanje Madonne na reviji u Milanu: Stigla s krunom na glavi i prekrivena crnim velom

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kraljica popa Madonna pojavila se na Dolce & Gabbana ženskoj modnoj reviji tokom Milano Fashion Weeka, prekrivena čipkanim crnim velom uz krunu na glavi.

Pjevačica je stigla u upečatljivoj crnoj kreaciji, a nosila je usku haljinu od šifona i čipke uz crni korzet, a crni veo skrivao je njeno lice dok je hodala do svog mjesta na reviji.

Haljina je imala naglašen dekolte, a izgled je uparila sa crnim mrežastim štramplama i crnim štiklama sa Mary Jane remenom.

Madonna je upotpunila svoj izgled Dolce & Gabbana Devotion mini kožnom torbom, te ogrlicom Alta Gioielleria od žutog i bijelog zlata.

Također, nosila je raskošnu zlatnu krunu ukrašenu biserima, a sparila je s ostalim komadima nakita.

Dok su se dizajneri posljednji naklonili prisutnima, donijeli su neobičnu odluku da prošetaju modnom pistom u potrazi za svojom muzom iz prvog reda koja je dočekana uz aplauz i ovacije.

Sama revija, nazvana Italian Beauty, bila je posveta Madoninoj garderobi Blonde Ambition turneje iz 1990. godine, koju je dizajnirao Jean Paul Gaultier, i naslovnoj temi.

Silazeći sa stepenica, svaka manekenka je nosila grudnjak koji je Madonna nosila tokom turneje i plave perike koje su podsjećale na stil koji je nosila u to vrijeme.

Pjevačicino pojavljivanje u Milanu je uslijedilo sedam dana nakon što se također pojavila na Sedmici mode u New Yorku 10. septembra, gdje je pjevačica privukla pažnju nakon što se spotaknula te umalo pala na jednoj od revija.