Dugo očekivana kolekcija
173

Džejla Glavović prošetala modnom pistom na Zigmanovoj reviji u Rijeci i oduševila brojne Istrijane

Klix.ba
Džejla Glavović na reviji Juraja Zigmana
Džejla Glavović na reviji Juraja Zigmana
Proslavljeni hrvatski dizajner Juraj Zigman, čije kreacije biraju najveće svjetske zvijezde poput Beyonce, Nicki Minaj, Christine Aguilere, Nelly Furtado, Severine, predstavio je prošle sedmice svoju dugo očekivanu kolekciju u Rijeci.

Na spektakularnoj reviji koja je ispunila sva očekivanja Zigmanovih štovalaca prikazano je više od 50 umjetničkih djela pred radoznalom publikom, koja je uživala u besprijekorno iznesenoj reviji Zigmanovih modela.

Poput svjetskih zvijezda, što u univerzumu mode i jeste, u Zigmanovoj kreaciji zasjala je i najpoznatija bosanskohercegovačka manekenka Džejla Glavović čiji izlazak pod reflektore nije prošao nezapaženo.

Osim što je jedna od ikona modne industrije, Glavović je i magistrica te ambasadorica svoje zemlje u tom svijetu više od dvije decenije. Nezaobilazna je modna figura, te zaštitno lice domaćih i svjetskih brendova poput Zlatarne Dar i mnogih drugih, a osim toga je i PR bh. modnog brenda Dresscode i Prevent Industrialsa.

Džejla Glavović na reviji Juraja Zigmana
Džejla Glavović na reviji Juraja Zigmana

Kada nije na modnim pistama, svakodnevnica joj je ispunjena humanitarnim radom i neformalnim obrazovanjem mališana i modela kroz rad svoje agencije Swan, koja se bavi plasmanom modela u svjetske modne agencije, kao i PR-om i marketingom za svoje klijente.

Kao jedina predstavnica iz BiH, Džejla je svojim već prepoznatljivim i gracioznim stilom prošetala halom Exportdrva, potvrdivši još jednom zašto je jedna od najistaknutijih figura u modnoj industriji, ne samo u regiji, već i šire.

Džejla Glavović na reviji Juraja Zigmana
Džejla Glavović na reviji Juraja Zigmana

Na samom kraju revije, uslijedio je Zigmanov grandiozni defile ispraćen Orffovom Carminom Buranom, uz 50 modela u impresivnim kreacijama. Spektakl je zaokružen nastupom slovenske pjevačice Raiven, koja je svojom izvedbom dodatno naglasila moć i grandioznost Zigmanovih kreacija.