Istančani modni ukusi
122

Glamura i elegancije ne manjka: Modna izdanja koja ćemo pamtiti s crvenog tepiha šeste večeri SFF-a

N. C.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Još jedna noć 30. Sarajevo Film Festivala, osim odličnih filmskih ostvarenja, sa sobom je donijela glamur, eleganciju i istančan modni ukus.

Crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta prošetale su brojne filmske ekipe, a u odabiru odjeće nešto više su se isticale dame.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Scenaristkinja Elma Tataragić je nosila elegantnu i sofisticiranu dugu haljinu opuštenih rukava. Ovim modnim odabirom scenaristikinja je pokazala svoj istančani modni ukus te pokazala da jednostavnost može biti itekako upečatljiva.

Helena Vuković (Foto: I. L./Klix.ba)
Helena Vuković (Foto: I. L./Klix.ba)

Glumica Helena Vuković plijenila je eleganciom na večerašnjem crvenom tepihu. Mlada nada bh. glumišta nosila je bijelu haljinu koja je istakla njenu besprijekornu figuru. Bijela haljina je imala i crni kaiš i dugi crni dodatak. Kosu je pokupila u nisku punđu. Haljina je kreacija Belme Tvico, a za frizuru je zadužen studio The Gloss.

Džejla Glavović (Foto: T. S./Klix.ba)
Džejla Glavović (Foto: T. S./Klix.ba)

Bh. manekenka Džejla Glavović u večerašnjoj kreaciji privukla je mnoge poglede, spremno pozirajući pred kamerama, a njena haljina je iz kolekcije Dresscoda. Haljna je izrađena od čipke sa gusto upletenim sekvencama zlatnih resa koji izazivaju treperavost forme svakim njenim pokretom, reflektirajući svjetlost stopljenu s njenom mističnom aurom.

Olja Lavić (Foto: I. L./Klix.ba)
Olja Lavić (Foto: I. L./Klix.ba)

Srbijanska glumica Olja Lević privukla je pažnju na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala upečatljivom kreacijom bh. dizajnera Marka Fehera. Duga haljina imala je voluminozne rukave, uz izreze s prednje strane. Također, tu je bila i torbica s natpisom L'Oréal u istoj nijansi kao i haljina, a na nogama je imala crne sandale.

Maja Čengić Miralem (Foto: I. L./Klix.ba)
Maja Čengić Miralem (Foto: I. L./Klix.ba)

Bh. voditeljica Maja Čengić Miralem je prepoznatljiva po upečatljivim kombinacijama sa crvenog tepiha, a za večerašnju prigodu odlučila nosila je sofisticiranu haljinu bež boje s izrezom i dekolteom.

Ida Keškić (Foto: I. L./Klix.ba)
Ida Keškić (Foto: I. L./Klix.ba)

Glumica Ida Keškić je za crveni tepih odabrala usku dugu haljinu bez ramena koja je imala izrez i neobični detalj koji se protezao na prednjem dijelu haljine. Uz šarenu haljinu Ida je uparila zelene sandale. Glumica je imala diskretnu šminku, a kosa joj je bila lagano uvijena. Elegantno izdanje Ide privuklo je pažnju, a ona je odvažno pozirala pred objektivima.

SFF