Original košta 350 dolara
74

Hana Hadžiavdagić u klaunovskim čizmama koje su hit sezone: Kupila sam kopiju da pravim cirkus

N. O.
Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram
Bh. influenserica Hana Hadžiavdagić pohvalila se kupovinom džinovskih klaunovskih čizama koje su odmah po predstavljanju osvojile društvene mreže, a u objavi na Instagramu naznačila je da je kupila kopiju jer je htjela "praviti cirkus".

Čizme za koje su mnogi nakon predstavljanja mislili da je riječ o dobroj šali, zapravo su novi proizvod umjetničkog kolektiva MSCHF iz New Yorka, a čini se da im nije mogla odoljeti ni bh. influenserica Hana Hadžiavdagić.

Dok originalni komad koji podsjeća na predmete kakve smo mogli vidjeti u crtanim filmovima košta 350 dolara, Hana je otkrila da je odlučila kupiti kopiju.

Na svom Instagram profilu podijelila je fotografije i video u kojem nosi spomenuti komad obuće, a u opisu je napisala da su "velike crvene čizme konačno stigle do nje".

"Opet najljepša vrlo jasno izbjegava sva ograničenja realnosti, birajući proporcije koje nemaju mnogo logičnog smisla...na granici stvarnosti i fikcije", poručila je ispod fotografije za koju je pozirala u kupaćem kostimu s peškirom na glavi te spomenutim čizmama.

Na Instagram storyju je potom napomenula da ipak nije izdvojila novac za original kazavši: "Ne, nisam idiot da platim čizme 350 dolara (s dostavom za EU 600 dolara). Kupila sam kopiju za 58 eura s dostavom jer sam htjela da radim cirkus malo s čizmama".

Prije Hane, brojne američke poznate ličnosti nosile su spomenuti komad koji djeluje kao nešto što bi mogli vidjeti da nosi Super Mario u animiranom filmu.

Hanin Instagram story
Hanin Instagram story

Premda nije jasno zbog čega je ovaj predmet osvojio modne trendsetere, iz MSCHF-a ističu da bi čizme trebale učiniti da se osjećate kao superheroj.