Na SFF-u
75

Helena Vuković u izdanju dostojnom Hollywooda opravdala titulu jedne od najljepših bh. glumica

I. S.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Glumica Helena Vuković je sinoć zablistala na 30. izdanju Sarajevo Film Festivala u izdanju dostojnom Hollywooda.

Nosila je bijelu haljinu sa crnim dijelom koji se vuče po podu. Kreacija je djelo bh. dizajnerica Belma Tvico. Izgled je upotpunila podignutom frizurom, crvenim karminom i nakitom.

U dobrom raspoloženju je pozirala prisutnim fotoreporterima i opravdala titulu jedne od najljepših bh. glumica.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Helena je prisustvovala pretpremijeri serije "Kotlina" Danisa Tanovića i Amre Bakšić Čamo u kojoj je ostvarila ulogu. Sinopsis: U Historijskom muzeju, ispod spomenika Josipu Brozu Titu, pronađeno je tijelo zeničkog rudara. Sve upućuje na samoubistvo. Inspektor Mido Zec odlučuje da provjeri detalje, što ga vodi u Zenicu, njegov rodni grad.

Zenička policija nema problem sa kolegom iz Sarajeva, ali viša inspektorica Vera ima. Viši inspektor Edib Pašić prima nagradu za riješeni slučaj Hagade, ali ceremoniju prekida dojava o bombi.

Foto: Pixsell/Armin Durgut
Foto: Pixsell/Armin Durgut

U Sarajevo dolazi i Tanja, Edibova bivša supruga, na derneku okuplja staru raju. Dolazi i Senči, paranoičan i u strahu od osvete Smajlijevih ljudi. Edib i Mido, u Zenici i Sarajevu, suočavaju se s pitanjima koja se na prvi pogled čine jednostavna, no završavaju istražujući ne samo slučajeve već i sami sebe, svoje živote i životne odluke.

Pored Helene, uloge u drugoj sezoni "Kotline" su ostvarili i Feđa Štukan, Boris Ler, Mario Knezović, Snežana Vidović, Anita Kajasa, Tarik Filipović, Leona Paraminski, Alen Muratović, Goran Navojec, Ida Keškić, Faruk Hajdarević, Katarina Kaća Dorić, Faketa Salihbegović Avdagić i Lamija Salihović.

Helena je ostvarila ulogu i u filmu "GYM" bh. režisera Srđana Vuletića, koji je također premijerno prikazan na 30. SFF-u.