Pozirali za magazin GQ
105

Holivudski zavodnici na naslovnici: Nije dugo trebalo da fotografije Pitta i Clooneya osvoje internet

N. O.
Foto: GQ
Foto: GQ
Brad Pitt i George Clooney zvijezde su septembarskog izdanja magazina GQ, a nije dugo trebalo da fotografije holivudskih zavodnika osvoje društvene mreže.

Pitt i Clooney pozirali su za niz fotografija za magazin GQ, a povodom najave filma "Wolfs" progovorili su i o svom prijateljstvu, saradnji te dugogodišnjim karijerama. Snimci uključuju dvojac koji pozira u vodi, dok su u odijelima i s naočalama na licima.

Intervju i prateće fotografisanje održani su u dvorcu Miraval, prostranoj vili u Corrensu u Francuskoj - gdje su se Pitt i Angelina Jolie vjenčali u augustu 2014. Vinarija i imanje je centar tekuće pravne bitke između bivših nakon Jolie je prodala svoju polovinu 2021. godine. Saradnici i dugogodišnji prijatelji su govorili o njihovoj višedecenijskoj vezi - i međusobnoj podršci kada vremena postanu teška.

"Mi smo prijatelji dugo vremena", rekao je Clooney, "I zabavno je jer se s vremena na vrijeme javljamo jedan drugom, što je važan dio ovoga. Stvari se u životu komplikuju i vi se uvijek trebate uvjeriti da su svi dobro".

Pitt se oglasio kako bi pohvalio svog prijatelja kao osobu koja je "vjerovatno najbolja u razumijevanju, sagledavanju šahovske ploče i potencijalnih poteza".

"Zvat ću Georgea u brojnim prilikama kada 'zagusti'", kazao je Pitt te dodao da se poznaju od '90-ih, kao i da su zajedno prošli kroz toliko života i preokreta.

"Znam da mi čuva leđa. Ja mu čuvam leđa", dodao je Pitt.

Clooney i Pitt imaju sjajnu hemiju ispred kamera, a posljednji put su ssrađivali 2008. godine kada su se pojavili u filmu "Burn After Reading". Zajedno su glumili i u tri nastavka franšize "Ocean’s Eleven".

Premijera filma "Wolfs" zakazana je za Venecijanski filmski festival ove godine. Clooney je u filmu utjelovio profesionalnog kriminalca čiji je zadatak prikriti zločin visokog profila. No, kada se na mjestu zločina pojavi Pitt, koji je angažiran za isti posao, dva "vuka samotnjaka" moraju udružiti snage.