Pogledajte galeriju
273

Izdvojili smo najbolje modne trenutke s druge večeri SFF-a: Šta su nosile poznate dame

I. S.
Foto: Pixsell/Armin Durgut - V. D./Klix.ba (Foto: I. Š./Klix.ba)
Foto: Pixsell/Armin Durgut - V. D./Klix.ba
Drugu večer 30. izdanja Sarajevo Film Festivala su, pored sjajnih filmova, obilježile i zanimljive modne kombinacije poznatih dama.

Bojana Gregorić Vejzović je zablistala u kratkoj crnoj kreaciji i mrežastim hulahopkama. Izgled je upotpunila naglašenom šminkom, podignutom frizurom, nakitom i špicastim štiklama.

Pažnju na crvenom tepihu je privukla i Mona Muratović, koja se pojavila sa svojim suprugom Dankom Delibašićem. Odlučila se za haljinu modnog brenda Dresscode.

"Vizija haljine bila je da istaknemo njenu snažnu ličnost naspram njenog senzibilnog izgleda te smo dizajnirali haljinu u crnoj i zlatnoj boji potenciranu kroz jasnu i izrazito čistu liniju forme krojeva. Ova stroga linija i kombinacija boja smjelo spajaju klasično i moderno te odišu snagom elegancije", otkrila je kreativna dizajnerica bh. modnog brenda Amila Efendira.

Mediha Musliović je zablistala u jednostavnoj, ali efektnoj bijeloj haljini ukrašenoj ružama. Također se odlučila za interesantnu frizuru koju inače rijetko viđamo na crvenom tepihu - pletenicu omotanu oko glave.

Karla Matošić Gvozden je privlačila poglede u dekoltiranoj haljini. Odlučila se za podignutu frizuru, nakit, jednostavnu šminku i otvorene štikle.

Lejla Durmo važi za jednu od najbolje odjevenih bh. voditeljica pa je tako bilo i ovog puta. Nosila je izrezanu haljinu ukrašenu bijelim detaljem. Pozirala je sa svojim kolegom Dankom Delibašićem. Voditeljica Klix Studija Emela Burdžović je i ove noći zablistala u kreaciji Catwalka.